Recept Tumbet Veg

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tumbet

Úvod

Tumbet je tradiční pokrm pocházející ze španělského ostrova Mallorca, kde se většinou připravuje v hliněné ohnivzdorné nádobě. Podává se jako předkrm, samostatné jídlo nebo jako příloha k vepřovému nebo jehněčímu masu.
Přidal jsem i cibuli která v původním receptu není.

Postup

Očištěné cukety a lilky nakrájíme na kolečka, lilky posypeme solí, aby jsme je zbavili hořkosti. Očistíme papriky a nakrájíme je na čtverečky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na rozpáleném oleji osmažíme brambory. Necháme je okapat, aby jsme se zbavili přebytečného oleje a vyskládáme je na dno zapékací misky, osolíme, opepříme.
Lilek osušíme papírovou utěrkou a na tom samém oleji osmažíme, necháme okapat, naskládáme na brambory, osolíme, opepříme.
Stejně postupujeme i s cuketou, kterou naskládáme na lilek.
Osmahneme česnek, přidáme bobkový list a papriky, společně smažíme několik minut. Přidáme rajčatovou omáčku, dosolíme, dopepříme a nalejeme na cukety v zapékací míse. Dáme zapéct do trouby, tak aby se nám vše prohřálo.

Rajčatová omáčka:

Rajčata si oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a je li potřeba přidáme cukr. Necháme vařit.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Teplé předkrmy Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 18.09.12 vloženo
  • 4968x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Tumbet:
  • 300 g brambor
  • 250 g cukety
  • 250 g lilku
  • 100 g červené papriky
  • 100 g zelené papriky
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 300 g rajčatové omáčky
  • Rajčatová omáčka 1 litr:
  • 2,5 kg rajčat
  • 1 dl oleje
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 18.09.12 16:39

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Tumbet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.09.12 22:45

Krása. Nedávno tady v místním řeznictví začali prodávat selečí maso, tak už to vidím na selečí pečínku a jako přílohu tenhle dortík!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz