Recept Tumbet Veg

Joris Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Tumbet je tradiční pokrm pocházející ze španělského ostrova Mallorca, kde se většinou připravuje v hliněné ohnivzdorné nádobě. Podává se jako předkrm, samostatné jídlo nebo jako příloha k vepřovému nebo jehněčímu masu. Přidal jsem i cibuli která v původním receptu není.

Postup

Očištěné cukety a lilky nakrájíme na kolečka, lilky posypeme solí, aby jsme je zbavili hořkosti. Očistíme papriky a nakrájíme je na čtverečky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji osmažíme brambory. Necháme je okapat, aby jsme se zbavili přebytečného oleje a vyskládáme je na dno zapékací misky, osolíme, opepříme. Lilek osušíme papírovou utěrkou a na tom samém oleji osmažíme, necháme okapat, naskládáme na brambory, osolíme, opepříme. Stejně postupujeme i s cuketou, kterou naskládáme na lilek. Osmahneme česnek, přidáme bobkový list a papriky, společně smažíme několik minut. Přidáme rajčatovou omáčku, dosolíme, dopepříme a nalejeme na cukety v zapékací míse. Dáme zapéct do trouby, tak aby se nám vše prohřálo. Rajčatová omáčka: Rajčata si oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a je li potřeba přidáme cukr. Necháme vařit.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Teplé předkrmy Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 18.09.12 vloženo
  • 7588x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Tumbet:
  • 300 g brambor
  • 250 g cukety
  • 250 g lilku
  • 100 g červené papriky
  • 100 g zelené papriky
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 300 g rajčatové omáčky
  • Rajčatová omáčka 1 litr:
  • 2,5 kg rajčat
  • 1 dl oleje
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 18.9.12 16:39

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Tumbet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tumbet

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.9.12 22:45

Krása. Nedávno tady v místním řeznictví začali prodávat selečí maso, tak už to vidím na selečí pečínku a jako přílohu tenhle dortík!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz