Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
File uvarime s celym korenim a stonkami petrzelu alebo zeleru,octom alebo citronom. Staci ak prejde varom tak tri minuty. Nechame okapat a vychladnut. Mrkvu, uhorky a cibulu nastruhame na slzickovom struhadle (tie velke dierky). File najemno nasekame alebo v rukach natrhame. Spojime vsetko majonezou a zriedime troskou laku z uhoriek, alebo smotanou(ak chceme, podla toho aku konzistenciu mame radi). Mozeme dochutit citronovou stavou a ciernym korenim a osolit - kto chce. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Treska v majoneze(lepsia ako kupena nastokrat)
5068 příspěvků 13.4.10 00:21
foto
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
vyrobene, zjedene, velmi chvalene! Cibulu som vynechala, pretoze „odborník na tresku“ - moj syn - tvrdi, ze tam nie je za potreby. Dala som majonezu a este aj kyslu smotanu. Vysledkom bol velmi jemny a chutny produkt…vlastnym telom som chranila na odstatie v chladnicke…
Dakujem a zelam vsetko OK!
5068 příspěvků 22.6.07 22:32
250 gr
filé = 250g? 500g? 1000 g?
Jolanko, tu smetanu vyzkouším. Díky za typ.
5068 příspěvků 22.6.07 18:56
Ani
…a dik za tipy, mam rada ryby. S tym jogurtom
mas pravdu- mne sa naj osvedcila ta smotana…po troche pridavam az to ma tu
spravnu konzistenciu a chut a farbu a ten zeler…sice nemam bulvy mam ten
rapikaty a ten je vonavunky a chutny…vdaka 
Bedli, vcera som sa pozerala a nenasla
Podobný recept tu je od _eva_ z rybího filé. Další moc dobrá varianta je rybu nebo rybí filé podusit na troše másla, přidat postrouhané ostatní ingredience, opět podusit a pak prohnat v sekacím robotu, nebo rybí maso jen nadrobit a doplnit strouhanou zeleninou, výborným doplňkem je nastrouhaný syrový celer, zakapaný citronovou šťávou. Naředit bílým jogurtem, majonézou a je další perfektní pomazánka. Osobně při vaření ryby nebo filé sypu do vody trochu kyseliny citronové. Citronovou šťávu dávám přímo do pokrmu.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
mne sa uz o nej aj sníva, ze ju vyrabam…a o tucnych udenych makrelach…
5068 příspěvků 21.6.07 22:04
Ajaaaj Ani…by si sa divila… ozajstny zivot nie su media a plagaty, ja by som tie ceny s radostou menila
a dik za tip. Pekny den 
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Nehovor mi o nehoraznych cenach u Vas…neuverim. A ja som skusila podla Bony a Bedly - kombinaciou receptov naložiť pečené ryby do oct. roztoku!
5068 příspěvků 21.6.07 20:30
…a vyjde nielen lepsie ale aj lacnejsie ( to su nehorazne sumy za ten kustik salatu ).
5068 příspěvků 21.6.07 20:26
Ani, trosku octu cvrknem do vody asi na dva- tri litre lyzicu a pol bieleho octu ( kvoli zapachu a file ostane pekne bielucke-netmavne). File je klasicke ten podlhovasty kusok file-novozelandske ( pol tej rybky). Zabudla som napisat ( teraz opravim) bobkovy list a file davam do vriacej vody. Osobne milujem tresku v majoneze, udenace (bohuzial su uz take chuducke vychudnute, ze sa to ani neoplati kupit..pre mna to je nic o) a zavinace to iste o) ) no a toto je presne a stokrat lepsia ako kupena …zrovna som ju urobila. Vacsinou ale cvrknem trosinku laku z uhoriek na natrhane file a do majonezy trochu smotany. Dobru chut !
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Také mám ty kupované ráda. Ale za zkoušku nic nedám, proto ukládám. Děkuji a pokud vytvořím, poreferuji.
2904 příspěvků 21.6.07 20:16
Fakt je to podobne? Lebo moj syn tu obchodnu miluje a ked som to skusala napodobnit nebolo to ono…Uz som skusila recept na rybi salat od Bedly zo zavinaca a ten je OK…
Ale predsa len, co myslis pod 1 file? Alebo inac - vo velmi octovom roztoku , napr. 1:3 varim file?