Recept Tokáň podle starého maďarského způsobu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, jemně pokrájenou cibuli a hovězí maso pokrájené na kostky a dusíme ve vlastní šťávě. Asi po půlhodině přidáme vepřové maso a dusíme 15-30 minut. Naposled přidáme telecí maso, osolíme, okořeníme a dusíme ve vlastní šťávě nebo jen zcela mírně podléváme. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme papriku nakrájenou na proužky a po 10 minutach rajčata oloupaná a nakrájená na kousky. Po chvíli přilijeme osolenou smetanu smíchanou s polohrubou moukou a necháme přejít varem. Pokrm podáváme v ohnivzdorné nádobě, ve které jsme jej připravovali. Povrch posypeme drobně nakrájenou červenou a zelenou paprikou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 3927x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g vepřového masa
  • 250 g hovězího masa
  • 250 g telecího masa
  • 2 větší cibule
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 2-3 rajčata
  • 2-3 papriky
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1/4 l smetany
  • sůl
  • lžička papriky

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme noky nebo rýži.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tokáň podle starého maďarského způsobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz