Recept Tokáň podle starého maďarského způsobu

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, jemně pokrájenou cibuli a hovězí maso pokrájené na kostky a dusíme ve vlastní šťávě. Asi po půlhodině přidáme vepřové maso a dusíme 15-30 minut. Naposled přidáme telecí maso, osolíme, okořeníme a dusíme ve vlastní šťávě nebo jen zcela mírně podléváme. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme papriku nakrájenou na proužky a po 10 minutach rajčata oloupaná a nakrájená na kousky. Po chvíli přilijeme osolenou smetanu smíchanou s polohrubou moukou a necháme přejít varem. Pokrm podáváme v ohnivzdorné nádobě, ve které jsme jej připravovali. Povrch posypeme drobně nakrájenou červenou a zelenou paprikou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 4200x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g vepřového masa
  • 250 g hovězího masa
  • 250 g telecího masa
  • 2 větší cibule
  • 50 g slaniny
  • 50 g sádla
  • 2-3 rajčata
  • 2-3 papriky
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1/4 l smetany
  • sůl
  • lžička papriky

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme noky nebo rýži.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tokáň podle starého maďarského způsobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz