Recept Tofu podle staré poďobané dámy (ma-pcho tofu)
daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Sečuánská kuchyně je symbolem kuchyně čínského západu a vyznačuje se značně ostrými pokrmy. Ve světě je dobře známé kuřecí maso s arašídy. Ale nejznámějším pokrmem stále zůstává ma-pcho tofu, pojmenovaném podle jedné staré dámy (pcho) s poďobaným obličejem (ma) Byla šéfkuchařkou restaurace v Čcheng-tu, kde připravovala tofu s mletým masem, sečuánským pepřem a chilli. Sláva pokrmu se rychle rozšířila za hranice města a dnes patří mezi nejslavnější čínské pokrmy. A já se nedivím, protože je to zážitek :-) zdroj: ústní podání a Culinaria Čína
Postup
Tofu nakrájíme na 2cm kostky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a vychladíme ve studené vodě. V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme ho za stálého drcení vidličkou, aby se rozpadlo na kousky. Přidáme ostrou chilli pastu a pokračujeme v opékání. Vmícháme pastu z fermentovaných bobů, zázvor a mleté chilli a mícháme dokud maso nepřijme barvu kořenící pasty. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do woku přidáme tofu a povaříme 3 minuty. Vmícháme sójovou omáčku, česnek a cukr a podle potřeby osolíme. Obsah woku svážeme škrobem rozmíchaným ve vodě, posypeme drceným sečuánským pepřem a podáváme.
Recept je z kategorií: Tofu
- 08.05.15 vloženo
- 11680x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- 200g tofu
- sůl podle chuti
- 1-2 lžíce fermentovaných sójových bobů
- 75g rostlinného oleje
- 100g vepřového masa
- 1-2 lžíce ostré chilli pasty
- 3cm nasekaného zázvoru
- špetka mletého chilli
- 150ml masového nebo zeleninového vývaru
- 2 lžičky světlé sójové omáčky
- 1 lžíce nadrobno pokrájeného česneku
- 1 lžička krupicového cukru
- 1/2 lžičky škrobu rozmíchaného v 1 lžičce vody
- drcený sečuánský pepř.
Doporučená příloha
rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tofu podle staré poďobané dámy (ma-pcho tofu)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tofu podle staré poďobané dámy (ma-pcho tofu)
@daduuja když on je problém koupit dobře tofu, často mi prijde moc kysele. Ja ho mam rada na kostky v zeleninových polevkach ci salatech.
1151 příspěvků 10.5.15 18:34
Františko, jsem ráda, že chutnalo
, protože tofu není moc populární. U nás si
pochutnali i pánové, i když nejdřív koukali dost divně 
Dnes vyzkouseno
skvele