Recept Tofu Parmigiana Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tofu Parmigiana

Postup

Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku pripravovat takuto fuziu .Tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v ochutenom 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval. Pre tych co nemaju radi pecene paradajky , nech si ich odmyslia.

1-Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako cesko-slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenim) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.

2-Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.

3-Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.

4-Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen

Recept je z kategorií: Tofu


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.10.10 vloženo
  • 18984x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g, tvrdsie tofu
  • 2 vajce
  • 1 hrncek múka
  • 3 lyzice parmezán strúhaný
  • 100 g mozzarella
  • 3 lyzice petržlenová vňať
  • 4 lyzice strúhaný parmezán
  • 5 paradajky cherry
  • 400 ml paradajky vo vlastnej šťave drvene
  • 1 malá cibuľka 1strucik cesnak
  • 1 lyzicka oregano sušené
  • 1 lyzica bazalka čerstvá
  • sol,mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyzice olivovy olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tofu Parmigiana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jaga13
399 příspěvků 26.10.10 12:03

2905, i já jsem s tofu neználek, co se týče tepelné úpravy…poslechla jsem Bento, tužší tofu bylo uzené, omáčku jsem vařila z čerstvých cherry a bylo to výborné, ukládám do zlatého fondu :palec:
zdravím jarka

 
2905
753 příspěvků 26.10.10 03:21

Psát Jago mi nesedí, tak alespoň Jaguško 13, dej prosím vědět jak jsi dopadla, nemám s tofu moc zkušeností, děkuji :-)
Bento hezký recept :palec:

 
jaga13
399 příspěvků 25.10.10 15:21

Bento,
musím říci, že tvoje recepty jsou pro mě velice lákavé, i tento už je uložen a zítra podle něj obědvám :-)takže děkuji

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz