Recept Tofu Parmigiana Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tofu Parmigiana

Postup

Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku pripravovat takuto fuziu .Tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v ochutenom 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval. Pre tych co nemaju radi pecene paradajky , nech si ich odmyslia.

1-Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako cesko-slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenim) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.

2-Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.

3-Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.

4-Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen

Recept je z kategorií: Tofu


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.10.10 vloženo
  • 18840x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g, tvrdsie tofu
  • 2 vajce
  • 1 hrncek múka
  • 3 lyzice parmezán strúhaný
  • 100 g mozzarella
  • 3 lyzice petržlenová vňať
  • 4 lyzice strúhaný parmezán
  • 5 paradajky cherry
  • 400 ml paradajky vo vlastnej šťave drvene
  • 1 malá cibuľka 1strucik cesnak
  • 1 lyzicka oregano sušené
  • 1 lyzica bazalka čerstvá
  • sol,mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyzice olivovy olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tofu Parmigiana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jaga13
399 příspěvků 26.10.10 12:03

2905, i já jsem s tofu neználek, co se týče tepelné úpravy…poslechla jsem Bento, tužší tofu bylo uzené, omáčku jsem vařila z čerstvých cherry a bylo to výborné, ukládám do zlatého fondu :palec:
zdravím jarka

 
2905
753 příspěvků 26.10.10 03:21

Psát Jago mi nesedí, tak alespoň Jaguško 13, dej prosím vědět jak jsi dopadla, nemám s tofu moc zkušeností, děkuji :-)
Bento hezký recept :palec:

 
jaga13
399 příspěvků 25.10.10 15:21

Bento,
musím říci, že tvoje recepty jsou pro mě velice lákavé, i tento už je uložen a zítra podle něj obědvám :-)takže děkuji

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz