Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku pripravovat takuto fuziu .Tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v ochutenom 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval. Pre tych co nemaju radi pecene paradajky , nech si ich odmyslia.
1-Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako cesko-slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenim) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.
2-Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.
3-Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.
4-Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen
Recept je z kategorií: Tofu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
2905, i já jsem s tofu neználek, co se týče tepelné úpravy…poslechla jsem Bento, tužší tofu bylo uzené, omáčku jsem vařila z čerstvých cherry a bylo to výborné, ukládám do zlatého fondu
zdravím jarka
Psát Jago mi nesedí, tak alespoň Jaguško 13, dej prosím vědět jak jsi dopadla, nemám s tofu moc zkušeností, děkuji

Bento hezký recept
Bento,
takže děkuji
musím říci, že tvoje recepty jsou pro mě velice lákavé, i tento už je uložen a zítra podle něj obědvám