Recept Taliány

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí plecko umeleme přes 10 mm otvory v ruční, nebo elektrické mašince na maso. Přidáme sůl, dusičnan, okořeníme a vymícháme s přidáním asi 0,2 l vody. Když se telecí maso s vodou spojí, přidáme laloky nakrájené na kostky o hraně 1x1 cm a vše promícháme. Vepřové ramínko umeleme přes stejnou desku 10 mm a smícháme s ostatními surovinami. Narážíme do vepřových střívek. Před vařením necháme 1 den odležet v lednici. Vkládáme do vroucí vody, po chvíli teplotu snížíme na 90 st. C a vaříme do změknutí 1,5 až 2 hodiny. Vařené taliány jsou k přímé spotřebě, nebo je můžeme prudce ochladit ve studené vodě a dát do komory zavěšené vychladit. Skladujeme minimálně 1 - 2 dny v lednici. Pak je musíme spotřebovat. Tento recept je z notýsku mého otce, který nám je dělával. Jen ty laloky krájel ještě na menší kousky, protože jako děti jsme nemusely tlusté.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 06.12.05 vloženo
  • 38306x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g telecího plecka
  • 400 g vepřového laloku bez kůže
  • 200 g vepřového ramínka bez kůže
  • 35 g kuchyňské soli
  • 2,5 g mletého pepře
  • 1 g mletého zázvoru
  • 0,5 g koriandru
  • kůra z poloviny citronu
  • 1 g utřeného česneku
  • 0,25 g dusičnanu (nevím zda je možné v současnosti zakoupit)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Taliány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Taliány

cerven1
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Taliány

Taliány je možné si zakoupit i jako hotové výrobky v obchodech uzeninami. Jsou určeny ke konzumaci po ohřátí ve vroucí vodě po dobu 15-20 minut. A po sloupnutí.
Touto poznámkou zpřesňuji údaj o vaření po dobu 1,5- 2 hodin, která se vztahuje k taliánům vyrobeným po domácku podle uvedeného receptu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz