Recept Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vezmi as 2 ¼ kg tak nazvané svíčkové pečeně, totiž onen kus libového masa pod ledvinou, okrájej z ní všechny kůžičky a lůj, a nasol ji. Vezmi asi 7 dcl vinného octa, rozkrájej do něho celou cibuli, dej k tomu 12 celých pepřů, 4 kousky zázvoru, trochu dymiánu, a nech to povařit. Zatím prostrkej nasolené maso slaninou, vlož je do hliněné nádoby, polej je tím vařícím octem a nech je asi tři nebo čtyry dni, v zimě i déle v tomto láku ležet, ale musíš je každodenně obracet. Pak je znenáhla pec jako zajíce, a polévej kyselou smetanou, až je hezky hnědě upečeno. Doslovně přejato z 10. vydání Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 08.11.04 vloženo
  • 10503x zobrazeno

Ingredience

  • viz postup přípravy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

já velice děkuji, to mě mile překvapilo, až bude trochu toho času, budu muset vyzkoušet… toast

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz