Recept Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vezmi as 2 ¼ kg tak nazvané svíčkové pečeně, totiž onen kus libového masa pod ledvinou, okrájej z ní všechny kůžičky a lůj, a nasol ji. Vezmi asi 7 dcl vinného octa, rozkrájej do něho celou cibuli, dej k tomu 12 celých pepřů, 4 kousky zázvoru, trochu dymiánu, a nech to povařit. Zatím prostrkej nasolené maso slaninou, vlož je do hliněné nádoby, polej je tím vařícím octem a nech je asi tři nebo čtyry dni, v zimě i déle v tomto láku ležet, ale musíš je každodenně obracet. Pak je znenáhla pec jako zajíce, a polévej kyselou smetanou, až je hezky hnědě upečeno. Doslovně přejato z 10. vydání Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové.
Recept je z kategorií: Historické recepty
- 08.11.04 vloženo
- 12256x zobrazeno
Ingredience
- viz postup přípravy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta
589 příspěvků 25.1.09 03:43
já velice děkuji, to mě mile překvapilo, až bude trochu toho času, budu muset vyzkoušet… toast