Recept Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vezmi as 2 ¼ kg tak nazvané svíčkové pečeně, totiž onen kus libového masa pod ledvinou, okrájej z ní všechny kůžičky a lůj, a nasol ji. Vezmi asi 7 dcl vinného octa, rozkrájej do něho celou cibuli, dej k tomu 12 celých pepřů, 4 kousky zázvoru, trochu dymiánu, a nech to povařit. Zatím prostrkej nasolené maso slaninou, vlož je do hliněné nádoby, polej je tím vařícím octem a nech je asi tři nebo čtyry dni, v zimě i déle v tomto láku ležet, ale musíš je každodenně obracet. Pak je znenáhla pec jako zajíce, a polévej kyselou smetanou, až je hezky hnědě upečeno. Doslovně přejato z 10. vydání Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 08.11.04 vloženo
  • 12256x zobrazeno

Ingredience

  • viz postup přípravy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

ajta
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tak nazvaná svíčková pečeně podle M.D.Rettigové – pro Toasta

já velice děkuji, to mě mile překvapilo, až bude trochu toho času, budu muset vyzkoušet… toast

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz