Recept Sterilované papriky plněné červeným zelím (pro jantara)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jemně nakrájené, očištěné zelí osolíme, osladíme, dobře promícháme a necháme 2 hodiny odstát. Z omytých paprik vykrojíme jádřince a stopky, lžící odstraníme palčivá vnitřní žebra a papriky dobře vypláchneme, abychom vyplavili semena. papriky naplníme připraveným zelím, urovnáme do dvoulitrové sklenice a zalijeme horkým nálevem (uvedené přísady smícháme a přihřejeme téměř k varu). Sklenici uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Zahříváme ji 25 minut k teplotě 90° C, sterilujeme 35 minut. Stejně můžeme sterilovat červené papriky (kapie) naplněné bílým zelím. Čerpáno z Domácího konzervování ovoce a zeleniny (1980), Krkonošské kuchařky (1991) a Levných receptů.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 28.08.04 vloženo
  • 8912x zobrazeno

Ingredience

  • 6 středně velkých paprik
  • 1 kg červeného zelí
  • 20 g soli
  • 30 g cukru;
  • *Nálev I.:*
  • 4 dl vody
  • 0,2 l / % octa
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 3 zrnka pepře
  • 1 bobkový list;
  • *Nálev II.:*
  • Na 1 kg červeného zelí:
  • 30 g soli
  • 50 g cukru
  • 1/3 l octa
  • 2/3 l vody
  • 3 zrnka pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list.
  • (*papriky zalijeme svařeným a prochladlým nálevem a sklenice povážeme*)
  • *Nálev III.:*
  • 3 1/2 l vody
  • 1 1/4 l octa
  • 300 g cukru
  • 160 g soli
  • 40 ks cukerinu;
  • *do každé láhve přidáme:*
  • kolečko křenu
  • snítku kopru
  • plátky cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 celé pepře
  • 2 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • *případně* kolečka mrkve a kousek celé skořice.
  • (*sterilujeme 20 minut při 80° C*)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sterilované papriky plněné červeným zelím (pro jantara)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sterilované papriky plněné červeným zelím - marmeládo

Já jsem na plněné papriky dávala nálev na okurky a do každé sklenice jsem dala lžíci oleje. Je dobré to zelí slabě povařit, třeba nad parou. Lepší se papriky plní.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sterilované papriky plněné červeným zelím (pro jantara)

Nějak jsem se zamotala v těch nálevech. Nevíte jak postupovat? Ty nálevy si můžu vybrat? Dík za radu, chystám se na ně zítra.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sterilované papriky plněné červeným zelím (pro jantara)

irenko, zrovna jsem po Tobě chtěla jít vyhlásit celostátní pátrání…a už jsi tady :-))…jak se to jí?..to teda nemám zdání…asi bych to prskla na talíř jako přílohu vcelku a host ať si s tím dělá co chce…ale určitě na to nějaký správný způsob (související se stolováním) existuje… přeji krásný víkend

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Móóc dobré

znám to sice plněné bílým zelím, ale toto může být zajímavější. Jen jsem nikdy nevěděla, jak to jíst. Když se to nakrájí na kolečka, zelí vypadne ven… jedině to ohryzávat vcelku :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz