Recept Statkářská bída

blamamka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce, brambory a šunku nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a zapražíme jíšku. Přidáme smetanu a omáčku za stálého míchání povaříme. Je- li příliš hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Omáčku osolíme, ochutíme pepřem a muškátovým květem a přimícháme do ní kousky brambor, šunky a vajec. Vše krátce prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. Tradiční přílohou býval chléb. Výborné i když netradiční jsou křupavé topinky. Omáčku můžete obměnit přidáním nasekaného kopru, strouhaného křenu nebo několika prolisovaných stroužkú česneku.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 6521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g vařených brambor
  • 150 g šunky vcelku
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 5 dl zakysané smetany
  • 80 g hladké mouky
  • 2 dl vody nebo vývaru
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • hrubě mletý pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • zelená petrželka na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Statkářská bída

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz