Recept Statkářská bída

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce, brambory a šunku nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a zapražíme jíšku. Přidáme smetanu a omáčku za stálého míchání povaříme. Je- li příliš hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Omáčku osolíme, ochutíme pepřem a muškátovým květem a přimícháme do ní kousky brambor, šunky a vajec. Vše krátce prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. Tradiční přílohou býval chléb. Výborné i když netradiční jsou křupavé topinky. Omáčku můžete obměnit přidáním nasekaného kopru, strouhaného křenu nebo několika prolisovaných stroužkú česneku.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 5909x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g vařených brambor
  • 150 g šunky vcelku
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 5 dl zakysané smetany
  • 80 g hladké mouky
  • 2 dl vody nebo vývaru
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • hrubě mletý pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • zelená petrželka na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Statkářská bída

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz