Recept Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami Veg Linie

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami

Úvod

Italská kuchyně se vyznačuje nejen vynikající chutí a lehkostí, ale také svou jednoduchostí.
Kdo chce zakusit vůni jihu, nechť vyzkouší tento báječný recept…

Postup

1. Do hrnce s osolenou vařící vodou vložíme špagety a necháme je vařit, aby byly měkké al dente - na skus.

2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme stroužky česneku, sušená rajčata, olivy, kapary a krátce restujeme. Vše podlijeme bílým vínem, necháme odpařit alkohol a přidáme nasekanou petrželku.
Do takto připravené směsi přidáme zcezené špagety, důkladně promícháme a servírujeme na talíř. Na závěr posypeme špagety nastrouhaným parmazánem.

V originále tohoto tradičního receptu najdete opraženou strouhanku, která nahradila v té době drahý parmazán. Výběr nechám na každém, ale má volba je jasná …

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 05.03.14 vloženo
  • 11315x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g kvalitních špaget (např. Panzani)
  • 100 g sušených rajčat
  • 60 g černých/zelených oliv
  • 40 g kapary
  • 1 dcl kvalitního bílého vína (suchého)
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej extra virgin
  • 2 lžíce parmazánu
  • hrst petrželky
  • sůl

Doporučená příloha

  • lahvinka kvalitního bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 03.06.14 20:14

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

miguel75 05.03.14 19:21

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz