Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Úvod

Dnes som doma našla pár vecí, ktorým sa blížila doba spotreby a našla som ešte otvorené sušené paradajky v oleji, tak som urobila cestoviny, ktoré ma veľmi milo prekvapili :)

Postup

Na olivovom oleji kratučko osmahnúť nakrájaný cesnak, hneď pridať osolené mäsko, keď sa obieli pridať olivy, paradajky, mozzarellu.

Premiešať a pridať toľko mlieka, aby vznikla omáčka. Mozzarella sa rozpustí. Ja som to mala trochu redšie, ale mne to nevadilo. Trochu ešte povaríme, aby sa spojili chute a mäsko sa riadne uvarilo.

Kto chce, nakoniec si može pridať trochu natrhanej bazalky.

Jedlo chutí krásne po sušených paradajkách a olivách :)

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.05.11 vloženo
  • 7497x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • asi 250 g špagiet alebo iných dlhých cestovín, mne momentálne chutia Bavette
  • olivovy olej
  • 2 malé strúčky cesnaku, nakrájať
  • 1 kuracie prso, nakrájať na malé kocky
  • soľ
  • 6 až 8 sušených paradajok naložených v oleji (ja som pouzila Bonelli), nakrájať na kocky
  • 1 balíček zelených olív na krúžky (použila som Fragata, 200g, pevný podiel 75g)
  • 1 mozzarella v náleve (pouzila som Tesco mozzarelu 180 g balenie, z toho bolo len 100g syra), na kocky
  • mlieko
  • to chce natrhaná bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gaburiatko 30.05.12 18:21

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 25.05.11 00:45

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 30.05.12 18:24

Tak po roku, ale predsa som odfotila :) Odporucam trochu posypat parmezanom a aj bazalka tomu pridala na chuti. Hned to ma iny rozmer. Na druhy den sme dojedali s ryzou, tiez super.

 
gaburiatko
739 příspěvků 29.05.11 16:39

Wydra som rada, ze chutilo, aj ked podla toho, co pises sa mi zda, ze to bolo o dost ine jedlo :)), navyse aj na Tvojej fotke to vyzera uplne inak :)) No snad ked budem opat robit tak sfotim a prihodim sem original :)
Kazdopadne skusim aj Tvoju verziu :), ked mi vystane varene masko.

 
wydra  25.05.11 11:12

zebu, dikes! Prijed, uvarim , trubky ještě mám ! :mrgreen:

 
zébulon  25.05.11 11:02

wydro, pozor, pozor, presmeruj chvalu na gaburiatko! Jezis, ja mam hlad…

 
wydra  25.05.11 10:58

Na zkoušku jsem začala černými olivami. Po ochutnání jsem přidala zelené. Musím konstatovat, že zelené olivy jsou v tom mnohem lepší !
Ovšem rajčata sušená i bazalku zásadně stříhám; na nudličky ! :-P

Příspěvek upraven 25.05.11 v 10:59

 
wydra  25.05.11 10:55

Použila jsem černé trubky „penne rigate“ aby bylo to bylo vidět líp na talíři :-) . Postup podle receptu, olej použitý z rajčat, maso jsem přidala uvařený, kuřecí, stehenní řízek (ráda používam ). Mozzarelu nahradilo kousek balkanu a „vapraný“ cottage. bazalky hodně, čerstvé a trochu šlehačky.
Gaburiatko, výborné, skvělý recept, bude běžně opakován včetně černých těstovin :potlesk:

Příspěvek upraven 25.05.11 v 11:10

 
zébulon  22.05.11 09:39

Tenhle způsob vaření dobře znám :- ). Hezký recept! Když ta sušená rajčata spotřebuji, používám olej z nálevu na vaření nebo na zálivku do salátu. A díky, gaburiatko, za ten odkaz, líbí se mi tam ta poznámka, že si můžeme prohlédnout „některé“ druhy těstovin!

 
Bento
794 příspěvků 21.05.11 16:20

gaburiatko, su super ale daakedy mam problem ich kupit.Chcel som robit take staromonde cudo
„Timballo“ na ktore treba cestoviny „ziti“ , ale u nas ich nikde nepredavaju :mrgreen:

 
gaburiatko
739 příspěvků 21.05.11 14:06

Toto sem musim pridat, krasne obrazky s nazvami cestovin http://www.mala-italie.cz/…uhy-testovin :) Inak Taliani su neskutocni :) Teraz citam knihu Culinaria Itálie, nádherne urobená kniha. Odporucam vsetkym, ktorych nadchyna talianska kuchyna :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz