Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Úvod

Dnes som doma našla pár vecí, ktorým sa blížila doba spotreby a našla som ešte otvorené sušené paradajky v oleji, tak som urobila cestoviny, ktoré ma veľmi milo prekvapili :)

Postup

Na olivovom oleji kratučko osmahnúť nakrájaný cesnak, hneď pridať osolené mäsko, keď sa obieli pridať olivy, paradajky, mozzarellu.

Premiešať a pridať toľko mlieka, aby vznikla omáčka. Mozzarella sa rozpustí. Ja som to mala trochu redšie, ale mne to nevadilo. Trochu ešte povaríme, aby sa spojili chute a mäsko sa riadne uvarilo.

Kto chce, nakoniec si može pridať trochu natrhanej bazalky.

Jedlo chutí krásne po sušených paradajkách a olivách :)

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.05.11 vloženo
  • 7734x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • asi 250 g špagiet alebo iných dlhých cestovín, mne momentálne chutia Bavette
  • olivovy olej
  • 2 malé strúčky cesnaku, nakrájať
  • 1 kuracie prso, nakrájať na malé kocky
  • soľ
  • 6 až 8 sušených paradajok naložených v oleji (ja som pouzila Bonelli), nakrájať na kocky
  • 1 balíček zelených olív na krúžky (použila som Fragata, 200g, pevný podiel 75g)
  • 1 mozzarella v náleve (pouzila som Tesco mozzarelu 180 g balenie, z toho bolo len 100g syra), na kocky
  • mlieko
  • to chce natrhaná bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gaburiatko 30.05.12 18:21

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 25.05.11 00:45

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 30.05.12 18:24

Tak po roku, ale predsa som odfotila :) Odporucam trochu posypat parmezanom a aj bazalka tomu pridala na chuti. Hned to ma iny rozmer. Na druhy den sme dojedali s ryzou, tiez super.

 
gaburiatko
739 příspěvků 29.05.11 16:39

Wydra som rada, ze chutilo, aj ked podla toho, co pises sa mi zda, ze to bolo o dost ine jedlo :)), navyse aj na Tvojej fotke to vyzera uplne inak :)) No snad ked budem opat robit tak sfotim a prihodim sem original :)
Kazdopadne skusim aj Tvoju verziu :), ked mi vystane varene masko.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.05.11 11:12

zebu, dikes! Prijed, uvarim , trubky ještě mám ! :mrgreen:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.05.11 11:02

wydro, pozor, pozor, presmeruj chvalu na gaburiatko! Jezis, ja mam hlad…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.05.11 10:58

Na zkoušku jsem začala černými olivami. Po ochutnání jsem přidala zelené. Musím konstatovat, že zelené olivy jsou v tom mnohem lepší !
Ovšem rajčata sušená i bazalku zásadně stříhám; na nudličky ! :-P

Příspěvek upraven 25.05.11 v 10:59

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.05.11 10:55

Použila jsem černé trubky „penne rigate“ aby bylo to bylo vidět líp na talíři :-) . Postup podle receptu, olej použitý z rajčat, maso jsem přidala uvařený, kuřecí, stehenní řízek (ráda používam ). Mozzarelu nahradilo kousek balkanu a „vapraný“ cottage. bazalky hodně, čerstvé a trochu šlehačky.
Gaburiatko, výborné, skvělý recept, bude běžně opakován včetně černých těstovin :potlesk:

Příspěvek upraven 25.05.11 v 11:10

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.05.11 09:39

Tenhle způsob vaření dobře znám :- ). Hezký recept! Když ta sušená rajčata spotřebuji, používám olej z nálevu na vaření nebo na zálivku do salátu. A díky, gaburiatko, za ten odkaz, líbí se mi tam ta poznámka, že si můžeme prohlédnout „některé“ druhy těstovin!

 
Bento
794 příspěvků 21.05.11 16:20

gaburiatko, su super ale daakedy mam problem ich kupit.Chcel som robit take staromonde cudo
„Timballo“ na ktore treba cestoviny „ziti“ , ale u nas ich nikde nepredavaju :mrgreen:

 
gaburiatko
739 příspěvků 21.05.11 14:06

Toto sem musim pridat, krasne obrazky s nazvami cestovin http://www.mala-italie.cz/…uhy-testovin :) Inak Taliani su neskutocni :) Teraz citam knihu Culinaria Itálie, nádherne urobená kniha. Odporucam vsetkym, ktorych nadchyna talianska kuchyna :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz