Recept Smažené vepřové maso - Jakiniku donburi
blahomyr13 Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
"Donburi" v překladu znamená "miska", "mísa", postupem času se však tento výraz začal používat i pro "misku rýže". V Japonsku je zvykem, že do misky se dá rýže a na ni se rozloží maso nebo zelenina, v našem případě "jaki" (smažené) "niku" (maso).
Postup
Vepřové nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, jablka nastrouháme na hrubém struhadle. V míse vše smícháme spolu s vínem, sojovkou a olejem. V lednici necháme nejméně 10 minut odležet. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj směs a za stálého míchání či spíše převracení ji osmažíme. Do misek dáme uvařenou rýži, nejlépe jasmínovou, na rýži navršíme maso a podáváme.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso
- 05.09.12 vloženo
- 4493x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g vepřové kýty (lze použít i kuřecí nebo krůtí maso)
- 2 velké cibule
- 2 jablka, nejlépe s lehce navinulou chutí, ne sladká
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rýžového nebo bílého vína
- + 4 lžíce oleje na smažení
Doporučená příloha
jasmínová rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smažené vepřové maso - Jakiniku donburi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažené vepřové maso - Jakiniku donburi
Yakiniku je po japonsky grilovane maso nie smazene
http://en.wikipedia.org/wiki/Yakiniku
preto je tu na Labu recept
http://www.labuznik.com/…aponske-bbq/
http://www.cheftaro.com/…yakiniku-don
27 příspěvků 5.9.12 19:04
Co takhle to vyzkoušet? Já to vyzkoušené mám a mnohokrát. Maso je měkké a šťavnaté, věřte mi.
Nevěřím tomu, že by se to mohlo smažit! Nejméně 10 minut se směs bude dusit a pak už bude maso beznadějně tvrdé.