Recept Smažené vepřové maso - Jakiniku donburi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

„Donburi“ v překladu znamená „miska“, „mísa“, postupem času se však tento výraz začal používat i pro „misku rýže“. V Japonsku je zvykem, že do misky se dá rýže a na ni se rozloží maso nebo zelenina, v našem případě „jaki“ (smažené) „niku“ (maso).

Postup

Vepřové nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, jablka nastrouháme na hrubém struhadle. V míse vše smícháme spolu s vínem, sojovkou a olejem. V lednici necháme nejméně 10 minut odležet.

V pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj směs a za stálého míchání či spíše převracení ji osmažíme.

Do misek dáme uvařenou rýži, nejlépe jasmínovou, na rýži navršíme maso a podáváme.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.09.12 vloženo
  • 2606x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty (lze použít i kuřecí nebo krůtí maso)
  • 2 velké cibule
  • 2 jablka, nejlépe s lehce navinulou chutí, ne sladká
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového nebo bílého vína
  • + 4 lžíce oleje na smažení

Doporučená příloha

  • jasmínová rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené vepřové maso - Jakiniku donburi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 07.09.12 01:34

Yakiniku je po japonsky grilovane maso nie smazene ;)
 http://en.wikipedia.org/wiki/Yakiniku

preto je tu na Labu recept :roll:
http://www.labuznik.com/…aponske-bbq/

 
Bento
794 příspěvků 06.09.12 00:54

http://www.cheftaro.com/…yakiniku-don

 
blahomyr13
27 příspěvků 05.09.12 19:04

Co takhle to vyzkoušet? Já to vyzkoušené mám a mnohokrát. Maso je měkké a šťavnaté, věřte mi. :)

 
parles
301 příspěvků 05.09.12 18:36

Nevěřím tomu, že by se to mohlo smažit! Nejméně 10 minut se směs bude dusit a pak už bude maso beznadějně tvrdé. :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz