Recept Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Úvod

Jedine dakde v Thajsku mohla dakoho napadnut takato diabolska kombinacia chuti… mozno to bol Thajsky Babica?

Postup

1-Do woku alebo na panvicu si dame rozohriat olej, pridame med a poriadne 1-2 minuty premiesame.

2-Pridame nesolene kesu orechy a struhany kokos, , miesame a prazime pokial nam nezmenia farbu do zlatista. Pridame na velmi drobno pokrajanu chilli papriku, premiesame a ochutime podla potreby sol, korenie.

3-Dobre je dvoma lyzickami vybrat - odelit horuce 1-2 kesu a trosku kokosu, chilli kusok a dat ochladit - stuhnut samostatne ako individualne jednohubky, aby nam neostala jedna velka zlepena gula.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.10.11 vloženo
  • 3344x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g kesu orechy nesolene
  • 100 g kokos strúhaný
  • 2 lyzice med
  • 1 lyzica olej najlepsie arasidovy
  • 1 cervena chilli paprika
  • sol, mleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  02.10.11 16:10

Lacna pracovna sila :think: , Bento, jakobys viděl k nám :-)

Ivo, dobrý nápad, nechat zchladnout, mám tu prázdnou od Modré z nebe - pistáciové košíčky, nemám kokos, sežrali mi ho moli :-), mám arašídy se slupkou, mandle a lískáče, zkusím v pondělí :-)

 
iva  02.10.11 15:49

také by šlo hmotu nalít do obalu od bonboniéry (to platíčko s malými mističkami).
Myslím, že to bude dobré i s mandlemi. Asi to bude chtít Dando experimentovat. Mám doma nesolené arašídy, příští týden bych to mohla zkusit.

 
Bento
794 příspěvků 02.10.11 14:15

:oops: danda, to bola len teoreticka uvaha…prisli hladne supy s lyzickami ( to asi poznas take?)a sa to vyparilo este nestuhnute. Nabuduce robim ked tam nikdo nebude ,moc to rozvoniavalo :lol:
PS: tak pekne „nadelene“ ako cukriky som videl spravene v Thajsku , ale maju lacnejsiu pracovnu silu :wink:

 
danda  02.10.11 12:27

Bento, opět krása :potlesk: , jsi hračička, vyndavat kešu po jednom, já to naleju na kus alobalu a ztuhlé rozlámu na kusy :-), možná to bude dobré i s lískovýma :?:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz