Recept Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Úvod

Jedine dakde v Thajsku mohla dakoho napadnut takato diabolska kombinacia chuti… mozno to bol Thajsky Babica?

Postup

1-Do woku alebo na panvicu si dame rozohriat olej, pridame med a poriadne 1-2 minuty premiesame.

2-Pridame nesolene kesu orechy a struhany kokos, , miesame a prazime pokial nam nezmenia farbu do zlatista. Pridame na velmi drobno pokrajanu chilli papriku, premiesame a ochutime podla potreby sol, korenie.

3-Dobre je dvoma lyzickami vybrat - odelit horuce 1-2 kesu a trosku kokosu, chilli kusok a dat ochladit - stuhnut samostatne ako individualne jednohubky, aby nam neostala jedna velka zlepena gula.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 02.10.11 vloženo
  • 3459x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g kesu orechy nesolene
  • 100 g kokos strúhaný
  • 2 lyzice med
  • 1 lyzica olej najlepsie arasidovy
  • 1 cervena chilli paprika
  • sol, mleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladké, slané, štiplavé a kokosové kešu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.10.11 16:10

Lacna pracovna sila :think: , Bento, jakobys viděl k nám :-)

Ivo, dobrý nápad, nechat zchladnout, mám tu prázdnou od Modré z nebe - pistáciové košíčky, nemám kokos, sežrali mi ho moli :-), mám arašídy se slupkou, mandle a lískáče, zkusím v pondělí :-)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.10.11 15:49

také by šlo hmotu nalít do obalu od bonboniéry (to platíčko s malými mističkami).
Myslím, že to bude dobré i s mandlemi. Asi to bude chtít Dando experimentovat. Mám doma nesolené arašídy, příští týden bych to mohla zkusit.

 
Bento
794 příspěvků 02.10.11 14:15

:oops: danda, to bola len teoreticka uvaha…prisli hladne supy s lyzickami ( to asi poznas take?)a sa to vyparilo este nestuhnute. Nabuduce robim ked tam nikdo nebude ,moc to rozvoniavalo :lol:
PS: tak pekne „nadelene“ ako cukriky som videl spravene v Thajsku , ale maju lacnejsiu pracovnu silu :wink:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.10.11 12:27

Bento, opět krása :potlesk: , jsi hračička, vyndavat kešu po jednom, já to naleju na kus alobalu a ztuhlé rozlámu na kusy :-), možná to bude dobré i s lískovýma :?:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz