Recept Skotská ovesná polévka-haute cuisine za pár korun

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skotská ovesná polévka-haute cuisine za pár korun

Postup

cibuli, mrkev, pórek a hrášek dusíme na másle asi 5 minut v hlubším hrnci se silným dnem, pak přidáme vločky a ještě chvilku dusíme - nutné míchat, aby se vločky vespod nepřichytly. Poté nalijeme bouillon a vaříme asi deset minut, až jsou vločky rozvařené. Meztitím smícháme žloutky se smetanou, muškátem a solí a vložíme do polévky. Zamícháme a vaříme ještě asi 5 minut.

Z bílků, které zbyly, můžeme mezitím na pánvi osmahnout jednoduchou omeletu, nakrájet na kostičky a polévku tím před servírováním ozdobit.

Tento recept je opravdu skotský, a podle toho jsou i nízké celkové náklady :-), ale polévka je to skvělá


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.04.09 vloženo
  • 4566x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1-2 kostky bouillonu+ asi 1,2 litru vody
  • 2 mrkve - nastrouhat
  • půl rostliny pórku-spodní část-na kolečka
  • 1 cibule-na malé půlměsíce
  • čerstvý nebo mražený hrášek
  • cca 50-60g ovesných vloček
  • 2 žloutky
  • lžíce smetany
  • špetka soli, muškátový květ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 20.11.11 18:15

Líbil se mi Martinův komentář u lososa - http://www.labuznik.com/…-v-zabaione/#… -, tak jsem zkusila jeho skotskou polévku a byla výborná, ovesnou jsem nevařila pár let, takže, Martine, díky :-)

Diskuse k receptu Skotská ovesná polévka-haute cuisine za pár korun

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.11 18:15

Líbil se mi Martinův komentář u lososa - http://www.labuznik.com/…-v-zabaione/#… -, tak jsem zkusila jeho skotskou polévku a byla výborná, ovesnou jsem nevařila pár let, takže, Martine, díky :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Chilli con carne Chilli con carne
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz