Recept "Serinakaker"

Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet máslo na malé kousky, dát je do mísy, přidat mouku se zamíchaným práškem do pečiva a dobře rozemnout (máte-li, použijte kuchyňského robota). Přidat jedno vejce, uschovat druhé a třít do hladka. Přidat cukr a vanilkový cukr za stálého míchání. Přikrýt mísu a dát do chladničky na 2-3hodiny. Našlehat druhé vejce. Předehřát troubu na 190°C. Z těsta udělat malé kuličky (asi 2cm.) a poskládat je na suchý plech asi 5cm od sebe. Trochu smáčknout kuličky pomocí obrácené vidličky. Potřít je vejcem a posypar na jemno posekanými mandlemi. Péct cukroví po 8-12min., až jsou zlatohnědé. P.S.: Původně se do těsta tiskly různé reliefy pomocí specielních tiskátek, jako bývaly na př. na ozdobu másla, nebo jaké se používají na perníky v Německu (Springerle), nebo v Nizozemí (Spekulaas). Používám spodek malinké formičky (bábovičky).

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 11.12.02 vloženo
  • 5099x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 30ks:
  • 1 hrnek (250g) studeného másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 hrnek oloupaných, posekaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Serinakaker"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz