Recept "Serinakaker"

Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet máslo na malé kousky, dát je do mísy, přidat mouku se zamíchaným práškem do pečiva a dobře rozemnout (máte-li, použijte kuchyňského robota). Přidat jedno vejce, uschovat druhé a třít do hladka. Přidat cukr a vanilkový cukr za stálého míchání. Přikrýt mísu a dát do chladničky na 2-3hodiny. Našlehat druhé vejce. Předehřát troubu na 190°C. Z těsta udělat malé kuličky (asi 2cm.) a poskládat je na suchý plech asi 5cm od sebe. Trochu smáčknout kuličky pomocí obrácené vidličky. Potřít je vejcem a posypar na jemno posekanými mandlemi. Péct cukroví po 8-12min., až jsou zlatohnědé. P.S.: Původně se do těsta tiskly různé reliefy pomocí specielních tiskátek, jako bývaly na př. na ozdobu másla, nebo jaké se používají na perníky v Německu (Springerle), nebo v Nizozemí (Spekulaas). Používám spodek malinké formičky (bábovičky).

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 11.12.02 vloženo
  • 5146x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 30ks:
  • 1 hrnek (250g) studeného másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 hrnek oloupaných, posekaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Serinakaker"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz