Recept Sedlácký guláš
bocianka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na pokrájené slanině postupně orestujeme cibuli, pokrájené maso a na kolečka pokrájené brambory. Dusíme do změknutí brambor. Pak přidáme ostatní suroviny kromě chlebů a pórku a lehce podusíme, případně dochutíme. Upravíme si bochníčky chleba. Chleba seřízneme a vydlabeme. Porce podáváme v chlebové misce, posypeme pórkem a přiklopíme pokličkou z chleba. Když nemám vepřovou panenku, tak použiji plecko, tepelná úprava je trochu delší, ale výsledek je stejný. K navození sváteční nálady je vhodné podávat na dřevěném prkénku a s dřevěnou lžící. Ale nevadí ani podávání v normálním jídelním servisu.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 14.03.09 vloženo
- 4557x zobrazeno
Čas přípravy
- tepelná úprava asi
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 ks kulatý malý chléb
- 40 dkg vepřové panenky
- 40 dkg čerstvých hub (třeba žampiony)
- 10 dkg pórku
- 20 dkg uzené slaniny
- 40 dkg cibule
- 40 dkg brambor
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl kečupu
- špetka pepře
- 1 malá feferonka
- špetka kmínu
- trochu majoránky
- sůl
Doporučená příloha
chléb, jako nápoj pivo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sedlácký guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sedlácký guláš
528 příspěvků 15.3.09 04:26
Tento recept je z kalendáře. Když jsem to četla poprvé, říkala jsem si to samé. Proto ho dělám převážně z plecka.
1454 příspěvků 15.3.09 02:13
sedliaka
1454 příspěvků 15.3.09 02:10
nič proti receptu, ale neviem si dosť dobre predstaviť sediaka, čo by z panenky robil guláš