Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bocianka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na pokrájené slanině postupně orestujeme cibuli, pokrájené maso a na kolečka pokrájené brambory. Dusíme do změknutí brambor. Pak přidáme ostatní suroviny kromě chlebů a pórku a lehce podusíme, případně dochutíme.
Upravíme si bochníčky chleba. Chleba seřízneme a vydlabeme. Porce podáváme v chlebové misce, posypeme pórkem a přiklopíme pokličkou z chleba.
Když nemám vepřovou panenku, tak použiji plecko, tepelná úprava je trochu delší, ale výsledek je stejný.
K navození sváteční nálady je vhodné podávat na dřevěném prkénku a s dřevěnou lžící. Ale nevadí ani podávání v normálním jídelním servisu.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
chléb, jako nápoj pivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
528 příspěvků 15.03.09 04:26
Tento recept je z kalendáře. Když jsem to četla poprvé, říkala jsem si to samé. Proto ho dělám převážně z plecka.
1418 příspěvků 15.03.09 02:13
sedliaka
1418 příspěvků 15.03.09 02:10
nič proti receptu, ale neviem si dosť dobre predstaviť sediaka, čo by z panenky robil guláš