Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
LaPetula Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Tresku (čerstvou i uzenou) rozdělíme na větší části a vložíme do hrnce s mlékem a vodou, bobkovým listem, citronovou šťávou a petrželkovou naťí. Pomalu přivedeme do varu a dusíme asi 15 minut. Poté scedíme vývar do nádoby (vývar budeme potřebovat) a necháme vychladnout. Vidličkou oddělíme maso od kůže a odstraníme kosti. Vložíme do zapékací nádoby. Uděláme omáčku: uděláme jíšku z másla a mouky, potom zalijeme vývarem z ryby a vymícháme do jemné omáčky. Omáčkou zalijeme rybu v zapékací nádobě. Přidáme nasekanou petrželku a citronovou šťávu. Promícháme. Nakonec přikryjeme toppingem: našťouchané brambory promícháme s máslem. Pečeme asi 20 minut dokud povrch není hnědý a křupavý.
Recept je z kategorií: Ryby
dušená zelenina - napr. brokolice
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Seafood pie - Koláč z mořské tresky
To musí být dost dobrý. Vyzkouším.