Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve si připravíme dresinky. Na studený dresink vyšleháme žloutky s hořčicí a citrónovou šťávou do pěny a za stálého míchání přidáváme vinný ocet, brandy a olivový olej tak dlouho, až se vytvoří hladká emulze. Na teplý dresink v rendlíku zahřejeme olivový olej a krátce provaříme spolu s kapary a plátky česneku. Plátky těsta filo nakrájíme na čtverce, potřeme přetaveným máslem, přidáme bazalku a česnek a na to dáme znovu těsto, bazalku a česnek, tedy opakujeme dvakrát. Zabalíme jednotlivé porce ovčího sýra, potřeme máslem a pečeme asi 8 minut při teplotě 180 °C dozlatova. Špenát, rukolu, sušená rajčata a olivy promícháme se studeným dresinkem, dochutíme solí a pepřem. Jednotlivé porce přelijeme teplým česnekovým dresinkem. Přidáme upečený ovčí sýr. Autorem receptu je šéfkuchař Marek Raditsch.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
opečený bílý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát ze špenátu a rukoly, se sušenými rajčaty a pečeným ovčím sýrem
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Vcera jsme si konecne udelali radost timto uzasnym salatem, potesil nas jak vzhledem, tak chuti. Ovci syr jsem pekla zabaleny v listovem teste cca 20 minut pri 200 stupnich. Salat bohate stacil jako lehci vecere. Toaste, dekuji za recept a preji pekny vecer.
…to jsem ráda že se Ti tak dařilo! Ovšem u Tebe, jak Tě znám, se to dalo předpokládat…Navíc musím říct, že Tvůj chuťově prošpikovaný popisek chodů jednoho žene do kuchyně ;o)
Přeji Ti příjemnou neděli!
171 příspěvků 25.1.09 03:43
… to byla nádhera, a dobrota. Úspěch byl veliký, vína byla vybrána s citem, k pokrmům ladila. To jsem Ti ráno pěkně „nastartoval“ chutové buňky
)! Včera jsem dělal argentinskou svíčkovou,
biftečky, pěkně krvavý, jemné maso, no nádhera, zelené fazolky dlouhé, a
sos z červené cibule, portského a dobrého červeného vína. A teď sedím
u sklenky nádherného červeného a jen se usmívám.
Krásný večer přeji
Toustíku, je sice teprve dopoledne, ale probudils moje chuťové buňky na takovou míru, že půjdu do kuchyně a manžel se nepřestane divit ;o) No, to je opravdová nádhera ten výběr lahůdek..... Přeji Ti úspěch!
A také příjemný den!
171 příspěvků 25.1.09 03:43
… a zítra jdu na kulinářský kurs, na programu bude studená kuchyně:
)
Paštika z kachních jater s marmeládou z lilku a portského vína.
Paštika v těstě z kuřecích stehen se sušenými tomaty, bazalkou a parmskou šunkou.
Zvěřinová paštika s houbami, špenátem a mandlemi.
Pěna z uzeného lososa.
Tomatový salátek s balsamicem a hráškovou zmrzlinou.
Mražené špenátové souflé s marinovanou červenou řepou a pomeranči.
Rybí paštika z lososa a candáta.
Pěna z uzeného pstruha s koprovým želé.
Už se velice těším, mám na starosti výběr vín, a prezentaci, za vším stojí šéfkuchař hotelu Panorama v Praze. Takže předkrmy všeho druhu, ať už salátky či jiné formy… to jídlo je občas opravdu nádhera…
Hezký večer přeji
toustíku, hodně podobný salát také připravuji, ale bez filo těsta. Sýr se griluje na toustíku ;o)
Příjemný den!
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za přání všeho nejlepšího, Ajtu určitě pozdravím a přeji taktéž krásný nový rok 2007. A salát je to opravdu velmi dobrý…
)
Hezký den přeji
311 příspěvků 25.1.09 03:43
teda, asi sednu do auta a zajedu si Intersparu pro sýreček, Toaste vypadá to moc mňam, mňam, pozdravuj Ajti a vše nej do r. 2007
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Dekuji za tip na syr, v patek ho koupim. Odpoved na kuratko je pod kuratkem:-) Pekny den!
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Salátek je to jedna radost, jinak ovčí sýr kupuji v Intersparu, taková pěkná kostička, chuťově jemný, na zapečení je velmi vhodný. Jinak jsem úplně přehlédl, že jste již vyzkoušeli „nedělní kuřátko“, doufám že chutnalo
)
Krásný den přeji
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
V hypermarketech (Hypernova, Interspar) maji spenatove listky cerstve balene, to je na tenhle salat lepsi, roketu miva bezne Hypernova. Mrazene listky maji bezne skoro ve vsech vetsich obchodech v mrazicim pultu u spenatu.
Jinak, toaste, salat je moc pekny, urcite ho vyzkousim, pouze filo testo budu muset nahradit listovym, u nas v Plzni ho nikde nemaji a jinam se v nejblizsi dobe nedostanu.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Zajímavý recept, vyzkouším.
Dotaz: dají se někde koupit špenátové listy (vcelku) zmražené???