Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Necháme vychladnout a přidáme proužky salátu (4 velké listy si uschováme), kuře nakrájené na menší sousta, pokrájená rajčata, nasekaný kopr, petrželku a cibuli nakrájenou na tenoučké plátky. Dresink připravíme našleháním citronové šťávy, olivového oleje, lžící studené vody, prolisovaného česneku, trochu cukru a soli. (Můžeme ušlehat metličkou v misce nebo protřást v zavařovací sklenici.) Zálivku přidáme ke kuskusu, promícháme a dochutíme. Servírujeme na listech salátu, ozdobíme rajčátky a mátou.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát s kuskusem, grilovaným kuřetem a koprem
vynikající oběd , jen pro mátu se mi v dešti do skleníku nechtělo
, dík.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
a bude obrázek? Ty by jsi se totiž tím fotografováním a aranžováním jídel mohla živit..:-))
546 příspěvků 25.1.09 03:43
a zkus jen tak trochu ´cmrdnout´ do té citrónové šťávy malinko vinného octa; a budu rád, když mi pošleš svůj dojem. Pro mé chuťové buňky je to jedna nejnádhernějších kombinací…
mám tu velký svazek kopru, velký pytlík kuskusu, kuře si ugriluju v pondělí v práci, hádej, co bude k večeři
546 příspěvků 25.1.09 03:43
moc Tě zdravím! Naprosto souhlasím s Tebou, že jsou jídla, kde je vinný ocet nenahraditelný [názor buraci: „Vinny ocet je naprosto esenciální součást většiny špičkových kuchyní…“]; a také zcela souhlasím s tím, že jsou jídla, kam patří ocet kvasný lihový a rozhodně jím neopovrhuji – koneckonců mixtionnant rozvinula debatu o vinném octu TARGET = _new u jednoho mého receptu před několika dny. Labužníci jsou přece od toho, aby chutě zkoušeli, ne? Přeji dobrou chuť a hezký večer…
Jo - a ještě poznámka: přidat do citrónové šťávy trochu vinného octa [stačí malinko] - to je skutečně nádherné chuťové obohacení [samozřejmě, jak pro koho - svoboda chutí je skoro jako svoboda slova, ne?]…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
určitě to můžeš zkusit, protože někdy je třeba dosolit nebo dokyselit… A já - já to příště zkusím taky
.
Vinný ocet používám jen v opravdu malých dávkách a musím říct, že jsou pokrmy, kde je nenahraditelný. Ale narozdíl od některých kuchařů a labužníků neopovrhuji ani obyčejným octem (ale ten se do tohoto salátu skutečně nehodí!)
Milane, zkoušej, dochucuj a hlavně - dobrou chuť!! Pa B.
Psala jsem Ti, že jsem dnes nesehnala jáhly - vynahradili jsme si to tímto salátkem (procházeli jsme kolem grilovaných kuřat, která tak neodolatelně voněla, že jsem je musela někde uplatnit..) Naštěstí na ostatní suroviny jsem štěstí měla…:-)
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc se mi to líbí [a ta máta!]. Jen mě tak napadlo - ten dresink bych možná doplnil třeba jen půlžičkou vinného octa… k citrónové šťávě se podle mých zkušeností moc hodí a zvýrazní její chuť… bono, co tomu říkáš? Bylo by to možné?