Recept Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Postup

1. Švestky rozčtvrtíme a vaříme na malém ohni v červeném víně, vanilkovém cukru a 200 ml vo­dy asi 30 min. Přidáme brusinkový kompot a ve vodě rozmíchaný škrob a necháme přejít varem. Poté kastrol odstavíme z plotny. 2. Vanilkové lusky prořízneme špičatým nožem, vyškrábeme dřeň a vaříme ji s rýží, cukrem a mlé­kem na slabém ohni asi 30 min. Přitom často mí­cháme. 3. Ochucenou rýži necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce. Dvěma polévkovými lžicemi vykrajujeme noky. 4. Mák upražíme bez tuku na pánvi. Rýžové kne­dlíčky s kompotem přeložíme na talíře a posype­me mákem. Můžeme ozdobit listy meduňky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 15.02.02 vloženo
  • 4911x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g sušených vypeckovaných švestek
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 vanilkové lusky
  • 200 g směsné rýže k níž ještě přidáme trochu pšenice a ovesných vloček
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 2 lžíce máku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz