Recept Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Postup

1. Švestky rozčtvrtíme a vaříme na malém ohni v červeném víně, vanilkovém cukru a 200 ml vo­dy asi 30 min. Přidáme brusinkový kompot a ve vodě rozmíchaný škrob a necháme přejít varem. Poté kastrol odstavíme z plotny. 2. Vanilkové lusky prořízneme špičatým nožem, vyškrábeme dřeň a vaříme ji s rýží, cukrem a mlé­kem na slabém ohni asi 30 min. Přitom často mí­cháme. 3. Ochucenou rýži necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce. Dvěma polévkovými lžicemi vykrajujeme noky. 4. Mák upražíme bez tuku na pánvi. Rýžové kne­dlíčky s kompotem přeložíme na talíře a posype­me mákem. Můžeme ozdobit listy meduňky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 15.02.02 vloženo
  • 5059x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g sušených vypeckovaných švestek
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 vanilkové lusky
  • 200 g směsné rýže k níž ještě přidáme trochu pšenice a ovesných vloček
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 2 lžíce máku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýžové noky se švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz