Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájené brambory na kostičky dáme vařit do zastudena rozmíchané gulášové polévky. Přidáme nakrájenou cibuli a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Pak přidáme zelí, nakrájenou klobásu, kysanou smetanu, česnek a povaříme. Z pořadu Prima vařečka.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlá zelňačka
Recept je vynikající, malinko jsem ho změnil, a to že dal jsem na trochu oleje nadrobno nakrájenou cibuli a současně s tím na kostičky nakrájený špekáček. Když se cibule a špekáček trochu opekli, nastrouhal jsem do toho stroužek česneku, po cca 1 minutě (ani ne minutě), přidal to zelí, chvíli to spolu s trochou vody povařilo se, a mezitím, se dostala k varu ta gulášová pikantní polévka od Vitany, no a do ní jsem dal věci z druhého kastrolu, pak přidal zakysanou smetanu, 10 minut dle návodu od Vitany vařil, a brambory byli vařený od včera- zbyli, na kostičky jsem je přidal v poslední půl minutě, no a je to pochoutka!!!
Asi i tento recept myslí **
ehirsch472 15.1.2010 - 10:54 **
když píše o létajících receptech
1309 příspěvků 17.1.10 02:54
díky Jarko
Moje řeč.....a salámky a buřtíky bych sem moc nepletla, o těch se to ví dávno, že to není nejzdravější. Tím nechci říci, že taková dobrá ostravská klobáska v zelňačce mi vadí
A pokud se zrovna nejedná o „rychlé“
vaření pod stanem nebo někde ve stoje v práci, tak (pokud to neuvedu třeba
v názvu) bych to na labužníka ani nedávala.....Je to prostě jen můj
názor
Všem hezký den
P.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Co je na ní rychlého?? Každá polévka se vaří do změknutí brambor, tak proč ji hnusit sáčkem a neudělat ji poctivě? Barvičku dostane poprášením cibulky paprikou, jde-li o barvu, ale v jídle snad a hlavně o chuť a co nejmíň Eček.
to víš, že ráda vařím všelijaké polévky, tyto jsou jen doplněk, když je málo času na vaření. Když si někdo myslí, že jsou nezdravé, tak já je zdvojnásobím, podle své chuti dochutím, přidám sušený libeček, celerovou nať, moc ráda používám k dochucení houbové koření a nakonec „přidej vejce“ a polívečka je hned zdravější. Jinak mám moc ráda veškeré zahušťované polévky od květákové, pórkové, kedlubnové až po klasickou bramboračku a někdy ani nepotřebuji další chod, hlavně když je dobrá polévka.
Nic proti pytlíkovým polívkám, ale není nadto hodit zeleninku na máslo, přidat pár žampionů, povařit s tmavou jíškou, udělat v hrníčku z mouky, vajíčka, 1 česneku a zelené petrželky tuhou zavářku, tak aby se dala přes vidličku pouštět. Polévka je na stole za 20 min. V mrazáku mám udělané kuličky z jater a je obměna. Ale je pravda, že když jsem v presu pro sebe udělám klidně čínskou polévku. A měkkých salámů - co nejméně, jak říká sleeper.007
1 příspěvek 25.1.09 03:43
zkoušel jsem již z prima vařečky dobrota odpůrcům pytlíků bych jen připoměl že by se asi divili co vše by našli v klobáskách a buřtíkách
protože proti pytlíkovým polévkám nic nemám, vyzkoušeno, ochutnáno, pochváleno, asi nejsem labužník. Taková hrachovka s na másle opečenou houstičkou, dále čočková s nakrájeným vajíčkem uvařeným natvrdo - taky ujdou a ještě od Vitany, proč nepodpořit české výrobky.
Už se tady několikrát vedly spory o kečupu, ale toto je trochu jiný případ. Užívat si vaření a vychutnat si dobré jídlo je snad smysl „Labužníka“ i labužníků
A používat umělohmotné náhrady čehokoliv,
v tomto případě polévku v pytlíku, je mírně řečeno děs. Navíc, jak
píše Danda: Nezabere to o nic méně času.
tak jsem teď přišla z práce, po přivítání se Z jsem honem osmahla cibuli a česnek,klobásku a buřtíka , udělala základ , přidala brambory, zelí a za půlhodinku podávala polévku rychlou zelňačku na stůl k večeři.Mylím, že polévka z pytlíku není není to pravé ořechové, jako všechny další instantní potraviny a klasika nedá vůbec víc práce.