Recept Kulinářská zelňačka

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kulinářská zelňačka

Postup

Zelí překrájíme na kratší ku­sy, posypeme kmínem a uvaří­me i s lákem, ve kterém bylo vložené (láku je téměř vždy málo, musíme tedy dolít vodou - vývarem, aby bylo ponořené), do měkka (zhruba 45-50 mi­nut) pod pokličkou, stav vody (vývaru) sledujeme a doléváme na žádané množství. V hrnečku řádně rozmícháme šlehačku s moukou a vmíchá­me do polévky. Ještě chvíli va­říme za stálého míchání, nakonec přidáme petrželovou nat a na zjemnění máslo a už dále nevaříme. Dosolíme a dokyselíme podle chuti a na talíři doplníme dílky či nasekanými vejci.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 14656x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 1/2-1 lží­ce másla
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • sůl
  • ze­lená petrželka
  • 4 natvrdo va­řená vejce
  • 1/2 lžičky drcené­ho kmínu
  • ocet na dochucení
  • voda nebo vývar (i z masoxu) - množství podle potřeby.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, pečivo, čerstvý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kulinářská zelňačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz