Recept Kulinářská zelňačka

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kulinářská zelňačka

Postup

Zelí překrájíme na kratší ku­sy, posypeme kmínem a uvaří­me i s lákem, ve kterém bylo vložené (láku je téměř vždy málo, musíme tedy dolít vodou - vývarem, aby bylo ponořené), do měkka (zhruba 45-50 mi­nut) pod pokličkou, stav vody (vývaru) sledujeme a doléváme na žádané množství. V hrnečku řádně rozmícháme šlehačku s moukou a vmíchá­me do polévky. Ještě chvíli va­říme za stálého míchání, nakonec přidáme petrželovou nat a na zjemnění máslo a už dále nevaříme. Dosolíme a dokyselíme podle chuti a na talíři doplníme dílky či nasekanými vejci.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 13867x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 1/2-1 lží­ce másla
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • sůl
  • ze­lená petrželka
  • 4 natvrdo va­řená vejce
  • 1/2 lžičky drcené­ho kmínu
  • ocet na dochucení
  • voda nebo vývar (i z masoxu) - množství podle potřeby.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, pečivo, čerstvý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kulinářská zelňačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jahodový pohár Jahodový pohár
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz