Recept Rybářská ucha

manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ryby zbavíme šupin, vykucháme, a dobře promyjeme. Zalijeme 0,5 l studené vody, přidáme ryby a táhneme pod bodem varu asi 10-15 minut. Bujón přecedíme, vložíme celé brambory, cibuli a zeleninu nakrájenou na kostky, kousky vykostěného rybího masa, a vaříme 25-30 minut. Přitom odstraňujeme tvořící se pěnu. Přibližně 10-15 minut před koncem varu přidáme pepř, bobkový list a osolíme. Po ukončení varu přidáme do uchy máslo.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 10.12.05 vloženo
  • 5388x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg drobných ryb více druhů (*karas, plotice, okoun, ježdík, ouklej, apod.*), případně kousků větších ryb
  • 1,5 kg oloupaných drobných brambor
  • 1 větší cibule
  • 5 dkg másla
  • celý pepř
  • bobkový list
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 malý celer.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rybářská ucha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rybářská ucha

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rybářská ucha

Marme, existují, neboj! :-)))
Dokonce je někteří i připravují, a znám i takové, kteří je jedí! A je jich určitě víc, než těch, kteří je pouští. Těm, co vidíš v „Jak na to“, jde o trofejní ryby - ty už asi stejně moc k jídlu nebudou. Kapr, co má 30 let, už asi nebude ono! :-D
Ryby se dnes dají sehnat snadno, když nikde, tak v supermarketech je mají určitě.

Měj se hezky

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rybářská ucha

Jak tak čtu ty tvoje rybí recepty Manku, tak si opravdu přeji mít doma rybáře. Tedy jestli existujou rybáři, kteří ryby chytají. Já je vídám jen v „Jak na to“ a tam ty ryby pouští.
Zase jeden recept v oblíbených, snad někdy ty ryby seženu. Dík.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz