Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C na 8-10 minut. Těsto hlídáme a otestujeme špejlí. Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím scedíme jahodový kompot, jahody rozmačkáme vidličkou a odložíme. Do kompotové šťávy vsypeme pudinkový prášek, dobře rozmícháme a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout. Povolené máslo vyšleháme s pěti lžícemi moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krémem potřeme vychladlý korpus a rovnoměrně posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Před krájením a konzumací uložíme do ledničky.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
jahodový koktejl
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řezy z jahodového kompotu (jednoduše, jak jinak:-))
27 příspěvků 13.3.11 11:33
Tak jsem to konečně dopekla. Zkusila jsem místo jahod ananas, protože doma nic jiného nebylo. Přišlo mi to chuti mdlé a tak jsem to doplnila pod krém brusinkovou marmeládou. Už to je jako o pejskovi a kočičce, ale výsledek je fakt dobrý. Dík za recept.
Do kastrůlku sypu/liju kompot, nějak mi to vypadlo.
Poslední dobou dělám lehčí krém - ušlehám 1-2 šlehačky, podle objemu, do kastrůlku vysypu buď celý borůvkový, nebo jahodový s pokrájenými jahodami, uvařím puding i s ovocem a cukrem, vychladlý trochu prošlehám, kydnu do šlehačky, a párkrát projedu šlehačem. Nesmí se moc, jinak to zeřídne. Pro tento případ mám otkerův želatinový ztužovač za studena rozmíchaný v troše vody.
42 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem taky neodolala a v pátek večer rychle pekla. A fakt mňamka, chutnalo všem, i návštěvě. Příště zkusíme i z jiného kompotu, aspoň spotřebujeme kompotové zásoby.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já většinou také peču večer, aby bylo na snídani. Máme podobné postižení

Holka, v kolik Ty to vstáváš? Už jsem si párkrát všimla, že píšeš komentáře v „hluboké noci“… Jdeš si potom ještě lehnout, doufám?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Zachránila jsem ho ještě trochu na zítřek. Nacpali se chlebovými karbanátky, tak se ani moc nebránili. Ale babička si musela do rána ukroutit hlavu, že navečer ještě peču. No, když jsem od ní odcházela, pořád jí ještě kroutila…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to mám radost… Už je po něm?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Těsto v troubě nádherně vyskočilo. Moučník se chladí v lednici a čeká na večerní sežr…snězení.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ach jo, mně se včera ve vyhledávači opravdu nezobrazily… možná je tam něco jinak, nějaká ingredience navíc nebo odlišná.
Zkontroluju to a případně přepíšu. A moc se omlouvám, vždyť víte, že se mi to stalo jen jednou a že na to opravdu dávám pozor…
B.
286 příspěvků 25.1.09 03:43
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?… - třeba tady - ale jinak jsou to opravdu dobré řezy
To je jeden z našich nejoblíbenějších moučníků - skvělý je i z borůvkového kompotu a bílé čokolády, do těsta pak nedávám kakao. Jen mám pocit, že tu už je, možná i víckrát.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvinko, pokud můžu doporučit - ulož, ale hlavně také realizuj, výsledek za to vždy stál…
Papa B.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Boni, ukladam, je to pekne.