Recept Rejnok s šalotkovou omáčkou - Raie sauce echalottes

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybí vývar připravíme z cca 2,5 l, vody, do které jsme vložili veškeré výše uvedené ingredience a uvedeme do varu. Jakmile dosáhneme varu, ztlumíme a vložíme okartačovaná a omytá rejnočí křídla, upravíme intenzitu ohně tak, abychom obsah nevařili, ale táhli. Táhneme cca 15 minut.

Víno, Noilly Prat, na velmi jemně nasekanou šalotku, balzamický ocet a zelený pepř dáme do hluboké pánve a vaříme tak dlouho až zůstane cca 1/3 tekutiny, přidáme creme fraiche a vaříme, abychom obsah zredukovali asi na polovinu. Osolíme a opepříme a odstavíme

Výjměte křídla z vývaru a osušte je. Odstraňte kůži z vrchní strany křídla a pomoci vidličky stáhněte maso do ohřáté mísy, obraťe křídla a proveďte to samé i z druhé. Připravte si silně předehřáté talíře, rozdělte na ně připravené maso. Přelejte - napujte každou porci, ozdobte kolečkem citronu, snítkami ploché petrželea podávejte s bamburkami vařené v páře.

Doporučují Poully-fumé AOC, nebo Alsaský Gewurtztraminer A­OC.

Dobrou chuť

Poznámka: Pro lidi mající zdravotní potíže, mají možnost nahradit bez problému creme fraiche rostlinnou smetanou.

Jen malé upřesnění! Zdánlivě velká uvedená hmotnost je klamná, neboť musíte počítat s hrapavčitým „hřebenem“ který je mezi svalovinou křídel a tvoří polovinu z celkové hmotnosti.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.04.10 vloženo
  • 2555x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 rejnočí křídla cca 1400 gr
  • 3 dl bílé suchého víno
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 dl creme fraiche
  • 6 větších šalotek
  • 2 PL bazamický ocet
  • 1 ČL nalkládaný zelený pepř
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.
  • Na dekoraci
  • 4 kolečka citrónu
  • 8 snítek ploché petržele
  • Rybí vývar
  • 1 bouquet garni
  • 1 dl bílé suchého víno
  • 1 velká cibule
  • 1ML celý pepř.
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 plátky citrónu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Brambůrky v páře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rejnok s šalotkovou omáčkou - Raie sauce echalottes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz