Recept Rejnok s šalotkovou omáčkou - Raie sauce echalottes

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybí vývar připravíme z cca 2,5 l, vody, do které jsme vložili veškeré výše uvedené ingredience a uvedeme do varu. Jakmile dosáhneme varu, ztlumíme a vložíme okartačovaná a omytá rejnočí křídla, upravíme intenzitu ohně tak, abychom obsah nevařili, ale táhli. Táhneme cca 15 minut.

Víno, Noilly Prat, na velmi jemně nasekanou šalotku, balzamický ocet a zelený pepř dáme do hluboké pánve a vaříme tak dlouho až zůstane cca 1/3 tekutiny, přidáme creme fraiche a vaříme, abychom obsah zredukovali asi na polovinu. Osolíme a opepříme a odstavíme

Výjměte křídla z vývaru a osušte je. Odstraňte kůži z vrchní strany křídla a pomoci vidličky stáhněte maso do ohřáté mísy, obraťe křídla a proveďte to samé i z druhé. Připravte si silně předehřáté talíře, rozdělte na ně připravené maso. Přelejte - napujte každou porci, ozdobte kolečkem citronu, snítkami ploché petrželea podávejte s bamburkami vařené v páře.

Doporučují Poully-fumé AOC, nebo Alsaský Gewurtztraminer A­OC.

Dobrou chuť

Poznámka: Pro lidi mající zdravotní potíže, mají možnost nahradit bez problému creme fraiche rostlinnou smetanou.

Jen malé upřesnění! Zdánlivě velká uvedená hmotnost je klamná, neboť musíte počítat s hrapavčitým „hřebenem“ který je mezi svalovinou křídel a tvoří polovinu z celkové hmotnosti.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.04.10 vloženo
  • 2582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 rejnočí křídla cca 1400 gr
  • 3 dl bílé suchého víno
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 dl creme fraiche
  • 6 větších šalotek
  • 2 PL bazamický ocet
  • 1 ČL nalkládaný zelený pepř
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.
  • Na dekoraci
  • 4 kolečka citrónu
  • 8 snítek ploché petržele
  • Rybí vývar
  • 1 bouquet garni
  • 1 dl bílé suchého víno
  • 1 velká cibule
  • 1ML celý pepř.
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 plátky citrónu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Brambůrky v páře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rejnok s šalotkovou omáčkou - Raie sauce echalottes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz