Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Rybí vývar připravíme z cca 2,5 l, vody, do které jsme vložili veškeré výše uvedené ingredience a uvedeme do varu. Jakmile dosáhneme varu, ztlumíme a vložíme okartačovaná a omytá rejnočí křídla, upravíme intenzitu ohně tak, abychom obsah nevařili, ale táhli. Táhneme cca 15 minut.
Víno, Noilly Prat, na velmi jemně nasekanou šalotku, balzamický ocet a zelený pepř dáme do hluboké pánve a vaříme tak dlouho až zůstane cca 1/3 tekutiny, přidáme creme fraiche a vaříme, abychom obsah zredukovali asi na polovinu. Osolíme a opepříme a odstavíme
Výjměte křídla z vývaru a osušte je. Odstraňte kůži z vrchní strany křídla a pomoci vidličky stáhněte maso do ohřáté mísy, obraťe křídla a proveďte to samé i z druhé. Připravte si silně předehřáté talíře, rozdělte na ně připravené maso. Přelejte - napujte každou porci, ozdobte kolečkem citronu, snítkami ploché petrželea podávejte s bamburkami vařené v páře.
Doporučují Poully-fumé AOC, nebo Alsaský Gewurtztraminer AOC.
Dobrou chuť
Poznámka: Pro lidi mající zdravotní potíže, mají možnost nahradit bez problému creme fraiche rostlinnou smetanou.
Jen malé upřesnění! Zdánlivě velká uvedená hmotnost je klamná, neboť musíte počítat s hrapavčitým „hřebenem“ který je mezi svalovinou křídel a tvoří polovinu z celkové hmotnosti.
Recept je z kategorií: Mořské
Brambůrky v páře.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění