Recept Rava Upma Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rava Upma

Postup

V panvici zohrejeme ghee a na nom oprazime do slabo-hneda krupicu. Oprazame pomaly na slabom ohni. Treba byt trpezlivy, chvilku to trva. Oprazenu krupicu dame bokom. Vo woku zohrejeme trochu oleja. Pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Dalej pridame channa dal, urad dal a kari listky. Oprazame na slabom ohni, kym troska urad dal nezhnedne. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, chilli papricku a zazvor. Pol minutky poprazime. Pridame zemiaky, mrkvu, hrasok. Pridame kurkumu, chilli korenie, sol. Zalejeme 2 hrncekmi vody a dusime na slabom ohni, zakryte 15 minut. Po 15 minutach pridame oprazenu krupicu a miesame zlahka varechou, kym hmota nezhustne. Je to chvilka. Potom wok zakryjeme a odstavime z ohna. Kym sa nam to ulezi na suchej panvici na stredne silnom ohni si opecieme kesu orechy. Podavame ozdobene kesu orechami a posekanou koriandrovou vnatou. Treba jest teple. http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/rava-upma.html

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.01.11 vloženo
  • 5466x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lyzica Ghee
  • 1 maly hrncek krupice (pouzila som Rava for Upma alebo Fine rava - Suji, Semolina)
  • olej
  • 1 lyzicka horcicnych semien
  • 1 lyzica Channa dal
  • 1 lyzica Urad dal
  • par kari listkov
  • 1 stredne velka cibula
  • 2cm x 2cm cerstvy zazvor; nastruhany alebo 1/4 lyzicky zazvorovej pasty
  • 1 zelena chilli papricka; zbavena semien a ziliek
  • hrst mrazeneho hrasku
  • 2 mensie mrkvy; ocistene a nakrajane
  • 2 mensie zemiaky; ocistene a nakrajane
  • 1/3 lyzicky kurkumy
  • 1/3 lyzicky paliveho chilli korenia (mozete dat menej)
  • sol
  • 2 male hrnceky vody
  • koriandrova vnat; nasekana
  • niekolko kesu orechov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rava Upma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rava Upma

ssalonis
61 příspěvků 23.11.11 08:29

ZIaden zamer, cerstve je lepsie! :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.11.11 07:32

Jeste jeden dotaz. Mas ssalonis v mnoha receptech zazvorovou pastu a cesnekovou pastu. Je to zamer? Ja radeji cerstve. Strouhnu na jemnem struhadylku zazvor a cerstvy cesnek .
Nevim co varit driv ! :-)

ssalonis
61 příspěvků 12.1.11 05:24

Ja myslim, ze nevadi, ak urad dal vynechas. Das, ked budes mat a uvidis, ci ti to chuti inac. Ja to bez neho nerobim, tak ti neviem povedat rozdiel v chuti :think:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.1.11 20:33

Zas neco pro me!? Dik ! :lol:
Otazka zni - nemam URAD DAL , vadi moc? Tu smes vyrobim?
Channa dal mam jeste z Varanasi :-) Kari listky mam suseny, ty pak vyndam .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Karbanátky Karbanátky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz