Recept Rava Upma Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rava Upma

Postup

V panvici zohrejeme ghee a na nom oprazime do slabo-hneda krupicu. Oprazame pomaly na slabom ohni. Treba byt trpezlivy, chvilku to trva. Oprazenu krupicu dame bokom. Vo woku zohrejeme trochu oleja. Pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Dalej pridame channa dal, urad dal a kari listky. Oprazame na slabom ohni, kym troska urad dal nezhnedne. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, chilli papricku a zazvor. Pol minutky poprazime. Pridame zemiaky, mrkvu, hrasok. Pridame kurkumu, chilli korenie, sol. Zalejeme 2 hrncekmi vody a dusime na slabom ohni, zakryte 15 minut. Po 15 minutach pridame oprazenu krupicu a miesame zlahka varechou, kym hmota nezhustne. Je to chvilka. Potom wok zakryjeme a odstavime z ohna. Kym sa nam to ulezi na suchej panvici na stredne silnom ohni si opecieme kesu orechy. Podavame ozdobene kesu orechami a posekanou koriandrovou vnatou. Treba jest teple. http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/rava-upma.html

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.01.11 vloženo
  • 5277x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lyzica Ghee
  • 1 maly hrncek krupice (pouzila som Rava for Upma alebo Fine rava - Suji, Semolina)
  • olej
  • 1 lyzicka horcicnych semien
  • 1 lyzica Channa dal
  • 1 lyzica Urad dal
  • par kari listkov
  • 1 stredne velka cibula
  • 2cm x 2cm cerstvy zazvor; nastruhany alebo 1/4 lyzicky zazvorovej pasty
  • 1 zelena chilli papricka; zbavena semien a ziliek
  • hrst mrazeneho hrasku
  • 2 mensie mrkvy; ocistene a nakrajane
  • 2 mensie zemiaky; ocistene a nakrajane
  • 1/3 lyzicky kurkumy
  • 1/3 lyzicky paliveho chilli korenia (mozete dat menej)
  • sol
  • 2 male hrnceky vody
  • koriandrova vnat; nasekana
  • niekolko kesu orechov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rava Upma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ssalonis
61 příspěvků 23.11.11 08:29

ZIaden zamer, cerstve je lepsie! :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.11.11 07:32

Jeste jeden dotaz. Mas ssalonis v mnoha receptech zazvorovou pastu a cesnekovou pastu. Je to zamer? Ja radeji cerstve. Strouhnu na jemnem struhadylku zazvor a cerstvy cesnek .
Nevim co varit driv ! :-)

ssalonis
61 příspěvků 12.01.11 05:24

Ja myslim, ze nevadi, ak urad dal vynechas. Das, ked budes mat a uvidis, ci ti to chuti inac. Ja to bez neho nerobim, tak ti neviem povedat rozdiel v chuti :think:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.01.11 20:33

Zas neco pro me!? Dik ! :lol:
Otazka zni - nemam URAD DAL , vadi moc? Tu smes vyrobim?
Channa dal mam jeste z Varanasi :-) Kari listky mam suseny, ty pak vyndam .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz