Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssalonis Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V panvici zohrejeme ghee a na nom oprazime do slabo-hneda krupicu. Oprazame pomaly na slabom ohni. Treba byt trpezlivy, chvilku to trva. Oprazenu krupicu dame bokom. Vo woku zohrejeme trochu oleja. Pridame horcicne semienko a nechame ho prasknut. Dalej pridame channa dal, urad dal a kari listky. Oprazame na slabom ohni, kym troska urad dal nezhnedne. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, chilli papricku a zazvor. Pol minutky poprazime. Pridame zemiaky, mrkvu, hrasok. Pridame kurkumu, chilli korenie, sol. Zalejeme 2 hrncekmi vody a dusime na slabom ohni, zakryte 15 minut. Po 15 minutach pridame oprazenu krupicu a miesame zlahka varechou, kym hmota nezhustne. Je to chvilka. Potom wok zakryjeme a odstavime z ohna. Kym sa nam to ulezi na suchej panvici na stredne silnom ohni si opecieme kesu orechy. Podavame ozdobene kesu orechami a posekanou koriandrovou vnatou. Treba jest teple. http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/rava-upma.html
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rava Upma
61 příspěvků 23.11.11 08:29
ZIaden zamer, cerstve je lepsie!
Jeste jeden dotaz. Mas ssalonis v mnoha receptech zazvorovou pastu a cesnekovou pastu. Je to zamer? Ja radeji cerstve. Strouhnu na jemnem struhadylku zazvor a cerstvy cesnek .
Nevim co varit driv !
61 příspěvků 12.1.11 05:24
Ja myslim, ze nevadi, ak urad dal vynechas. Das, ked budes mat a uvidis, ci ti to chuti inac. Ja to bez neho nerobim, tak ti neviem povedat rozdiel v chuti
Zas neco pro me!? Dik !
Kari listky mam suseny, ty pak vyndam .
Otazka zni - nemam URAD DAL , vadi moc? Tu smes vyrobim?
Channa dal mam jeste z Varanasi