Recept Rajčatové chutney (čatný) ze zelených rajčat

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek pečlivě utřeme a vaříme v malém množství vody s rajčaty, kořením, cukrem a solí doměkka. Přidáme ocet a rozinky a vaříme dál, až směs pěkně zhoustne. (vaříme bez pokličky). Pak uložíme horkou směs do šroubovacích sklenic a pevně zašroubujeme. Chutney vydrží ve sklenicích 1 rok, není potřeba jej dále konzervovat za podmínky, že ho dáváme do sklenic ještě vařící.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 37613x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg nezralých rajčat
  • 12 stroužků česneku
  • 200g práškového cukru
  • 100g rozinek
  • 2 čajové lžičky čilli nebo pálivé papriky
  • 1/2 čajové lľžičky mletého zázvoru
  • 1/2 šálku octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Chutney je vhodná příloha k masu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové chutney (čatný) ze zelených rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
lidunkap
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Rajčatové chutney (čatný) ze zelených rajčat

Jiz jsem catny kdysi varila, ale zapomela jsem recept, jen matne jsem si pomatovala suroviny. Konecne jsem ho nasla u Vas. Catny dle tohoto receptu je vynikajici. Je vyborne ke grilovanemu masu misto horcice a kecupu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cibulačka Cibulačka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz