Recept Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

Postup

Vše pomalu dusíme na pastovitou směs. Podáváme k vařenému masu nebo k rybě.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 22101x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g nakyslých nebo nezralých jablek
  • 75 g rozinek
  • 40 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 20 g cukru
  • po špetce zázvoru, mletého hřebíčku, soli, cayenského pepře, práškové hořčice
  • 1/8 l vinného (estragonového nebo bylinkového) octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 24.10.12 22:35

Já ho dělám trošku jinak:
Na ghí (nebo na másle s troškou oleje) opatrně 1-2 minutky osmažím lžičku koření Garam masala, tři hřebíčky, a kus celé skořice pak přidám oloupané i neoloupané kousky jablek (asi půl kila) zbavené jadřinců a smažím asi pět dalších minut.
Potom podliji asi deci bílého vína a deci vody (podle potřeby) a přidám část nasekané chilli papričky.
Dusím do měkka a do zredukování omáčky na hustou. Pokud je to nutné, dosadím - pokud jsou jablka hodně kyselá.

Výborný dezert, příloha k indickým jídlům nebo jenom tak.

Dobrou chuť!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz