Recept Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

Postup

Vše pomalu dusíme na pastovitou směs. Podáváme k vařenému masu nebo k rybě.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 20493x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g nakyslých nebo nezralých jablek
  • 75 g rozinek
  • 40 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 20 g cukru
  • po špetce zázvoru, mletého hřebíčku, soli, cayenského pepře, práškové hořčice
  • 1/8 l vinného (estragonového nebo bylinkového) octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 24.10.12 22:35

Já ho dělám trošku jinak:
Na ghí (nebo na másle s troškou oleje) opatrně 1-2 minutky osmažím lžičku koření Garam masala, tři hřebíčky, a kus celé skořice pak přidám oloupané i neoloupané kousky jablek (asi půl kila) zbavené jadřinců a smažím asi pět dalších minut.
Potom podliji asi deci bílého vína a deci vody (podle potřeby) a přidám část nasekané chilli papričky.
Dusím do měkka a do zredukování omáčky na hustou. Pokud je to nutné, dosadím - pokud jsou jablka hodně kyselá.

Výborný dezert, příloha k indickým jídlům nebo jenom tak.

Dobrou chuť!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Chutney (čatní) z jablek (indie, australie)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz