Recept Rajčata po milánsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajčata po milánsku

Postup

1. Rajčata omyjeme a odřízneme z nich vršky. Dužinu vybereme a odložíme stranou. Cibuli a čes­nek oloupeme a posekáme nebo rozmačkáme. 2. Rozehřejeme máslo a sádlo a zesklovatíme na něm cibuli, 1/3 česneku a rýži. Přidáme víno, vývar a přiklopené dusíme 25 minut. 3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Do rýže vmi­cháme oba sýry, směsí naplníme rajčata a narov­náme do formy. Přiklopené pečeme 25 min. 4. Špenát přebereme, očistíme a omyjeme. Na ro­zehřátém oleji opékáme se zbylým česnekem a raj­čatovou dužinou asi 5 minut. Osolíme, opepříme a upravíme na mísu. Navrch poklademe plněná rajčata a podáváme sypané piniemi.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 07.09.02 vloženo
  • 5098x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kcal
  • 4 velká masitá rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 125 g rýže
  • 8 lžic bílého vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce mascarpone
  • 400 g listového špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 30 g pražených pinií

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčata po milánsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz