Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
yanul Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na špalíčky, cca 7x5 cm a každý špalíček ovineme kolem dokola plátkem pršutu. Nesolíme. Pak vše vyrovnáme do zapékací misky nebo remosky a zalejeme šlehačkou, ve které jsme rozpustili tavené sýry do hustoty sýrové omáčky. Ochutíme muškátovým květem, podravkou, vše tím přelijeme a dáme cca na 30 minut zapéci do trouby. Před dokončením zasypeme nastrouhaným sýrem podle chuti a přikryté necháme do té doby, než se roztaví. Pokud si to rodina nebo návštěva zaslouží a chceme ji rozmazlit, posypeme pokrm na nudličky nakrájenými a do růžova opraženými mandlemi. P.S: Takto by se to mělo správně připravit, ale protože ne každý má možnost koupit pršut, může se maso zabalit do pizza šunky a do základní omáčky lze přidat na kolečka nakrájenou cibuli, sekaný česnek nebo houby. Je to jednoduché jídlo, ne kterém se nedá nic pokazit a fantazii se meze nekladou. Tak ať se dílo podaří a všem se dobře daří. :-))
Recept je z kategorií: Drůbež
rýže, těstoviny, brambory,pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pršutová prsíčka
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
To je tak hezký a jednoduchý, jakoby to bylo z naší rodiny…:-)) Mám moc ráda podobná jídla a docela mi připadá, jako kdybych to už někdy vařila - nebo alespoň jedla… nebo chtěla vařit, teď nevím…
Ale pršut rozhodně, nějaká pizza-šunka ho nemůže nahradit, nemýlím-li se.
V tomto týdnu provedeme!!!
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Muchacho, hned to napravím, když klikneš na tento odkaz, bude Ti vše jasné.
http://www.chorvatsko.cz/tema/prsut.html
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Přiznávám, že nevím co je pršut. Asi jsem chyběl. Dík za poučení.