Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník magie03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
S bramborovým knedlíčkem máme chutný běd, s chlebem výborné pohoštění.
Vepřové koleno opláchneme, vykostíme, rozevřeme a uvnitř natřeme hořčicí, nasolíme, opepříme, sbalíme a vložíme do pomalého hrnce. Nyní posypeme z vnější strany solí a grilovacím kořením, nakrájenou cibulí na čtvrtkroužky, na plátky nakrájeným česnekem a zalijeme pivem. Nastavíme na stupeň jedna, sedm hodin a jdeme spát. Vzbudí nás úžasná vůně. Mňam.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Bramborový knedlík, chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.7.14 11:35
Čekal jsem více strávníků, tak jsem ke třem kolenům přidal dvě nožičky(může zůstat nesmí pochybět). Česnek jsem dal sušený, ale nebylo to ono. Místo grilovacího koření jsem použil česnekové koření na krkovičku. Chuť piva Braník 2 dcl mi trošičku vadila, ale jinak úžasný recept. Výpek na chlebu s cibulí jsme baštili další den.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům9.1.11 23:15
použil jsem Krušovice a bylo to trochu hořké, s výběrem piva si ještě musím pohrát. Do hořčice jsem ještě prolisoval česnek, celkový výsledek super.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské
194 příspěvků 18.10.14 17:08
Moc dobré! Dělala jsem na černém pivu, protože jsem drahé polovičce přece nemohla sáhnout ja poslední normálni a pochutnali jsme si
2 příspěvky 3.11.12 15:16
Je to o tom, že ráno dám vše do hrnce, zapnu a přijdu z práce, nebo zvenku k hotovému, a jak se v PH spojí chutě, to normálně nedokážete
2 příspěvky 3.11.12 15:14
Pomalý hrnec spotřebuje za 8 hod vaření el. energie za 2,50,kolik spotřebuje trouba za 30 min? cca asi jen 15 kč-jednoduchá matematika

Víno bych do toho nedával. Je potřeba používat pivo desetistupňové, já mám ověřenou svijanskou desítku.
1 příspěvek 9.1.11 23:15
použil jsem Krušovice a bylo to trochu hořké, s výběrem piva si ještě musím pohrát, nebo zkusím místo piva víno. Do hořčice jsem navíc prolisoval česnek. Nechal jsem to na low více jak 8 hodin a maso se úplně rozpadalo, celkový výsledek super.
Příspěvek upraven 09.01.11 v 23:18
5 příspěvků 8.11.10 18:55
No prakticky ano, princip je stejný a tuto teplotu udávají výrobci.
4813 příspěvků 7.11.10 22:18
130°C v tlakovém hrnci? To už je autokláv.
5 příspěvků 7.11.10 12:39
No pokud jsi profesionální kuchař, tak přece víš, jak se připravuje správný vývar. Veškeré aroma a látky se totiž do vody louhují při teplotě menší než 80 stupňů Celsia. Skvělý a správně připravený vývar tedy potřebuje dostatek času. No tak to je přesně pomalý hrnec. Tlakový hrnec - Při vaření je v tlakovém hrnci daleko vyšší teplota (120 °C až 130 °C,) než je teplota, které se dosahuje při klasickém vaření.
5 příspěvků 7.11.10 12:17
nakládání určitě není na závadu, naopak, jen se to nesmí v PH přehnat s kořením, všechny chutě zintenzivní
No jo…učitelka…z praxe rovnou do školy. Aspoň dobře vím, co učím a nemám to jen načtené z knih..


Koukám, že vy byste mě potřeboval skoro jak prase drbání…
Komu ale není rady…
Mimochodem…kdo jiný, než kuchař-profík, by měl mít pojem a přehled o všech nových či obnovených technologiích a vůbec všech novinkách v oboru…?


Není kuchař jako kuchař…často tisíckrát lepší zapálený a invenční amatér, než tzv. profík, který je jen…vařič…
Příspěvek upraven 07.11.10 v 12:22
Glama-paní učitelka a jéjé to se dalo čekat,už jim to nestačí být chytrý ve škole tak se cpou všude,bože můj rychle odtud pryč to je na kopřivku toto,se tu mějte,čest!!!

Jen se divim že ty kolena nenakládáte,neni nad to když jsou aspon 2 dny naložený,tak v PH asi teda být nemusí
Ale tak se hned nerozčilujte děcka,samozřejmě že Vám věřim,až budu znát někoho kdo ho má,rád ochutnám
Vaření je moje zaměstnání,takže když chci
koleno mám ho z konvektáku rychle to je jasný,ale PH fakt neznám,přijde mi
to hrozně dlouhý proces,jasně že to za to asi stojí to Vám neberu,každej
je hold zvyklej vařit v něčem jiném,jak podle možností tak podle
času.. 
Nemá cenu passtiku přesvědčovat, je neinformovaný. Kdo jídlo z PH neochutná neuvěří. Jeho veliká chyba.
5 příspěvků 6.11.10 23:23
Kdo ochutná masíčko z pomalého hrnce a srovná s papiňákem, tak je to něco jako když porovnáváš suchý chléb s koláčem. No také jsem nejdřív myslela, že je to reklamní tahák na penízky a dnes ho máme v rodině všichni. I rodičové důchodci, není to jen o úspoře času, ale i o té chuti. Dnes jsem zase měla na oslavě u maminky bůček obalený v koření, samozřejmě dělaný v pomalém hrnci, je vynikající. Všichni jsme se oblizovali. A co se týká spotřeby, tak střední hořák plynu bere za hodinu 2000W, hrnec na plný výkon 200W a na plný výkon se to vaří asi 3-4 hodiny.
Milý Kecale, ty musíš zcela dozajista kecat
Páni admini přece hlásili, že anonymní
příspěvky zrušili a znemožnili…že už to nepůjde…hmmm…

divné…nejspíš tu Kecalovi někdo nedovoleně fušuje do nicku
126 příspěvků 6.11.10 13:50
Alis, glamo, pripomente si stare prislovi „Cim prazdnejsi sud, tim vic duni.“
A tenhle sud jeste navic nema odvahu se zaregistrovat a prihlasit…
5068 příspěvků 6.11.10 13:42
Len tu robis chute passtiko… cus..
Paštiko, klidně si ty kolena udělej rychle a k večeři… Jen by bylo fajn nejdřív si něco zjistit o metodě pomalého hrnce, metodě pomalého vaření, která je stará jako lidstvo samo (prababičky by mohly vyprávět), o metodě mijoter… (francouzi by mohli vyprávět) a vůbec o různých metodách vaření. Důchodci, pracující, studující a kuchyně znalí by ti mohli vyprávět
Alis
P.S. pomalý podle vzoru mladý
Příspěvek upraven 06.11.10 v 13:44
když na to máte čas i náladu tak si to v tom pro mě za mě vařte,pomalí hrnec=další tahák na lidi.Asi je pro důchodce co jsou doma mají čas a snídají kolena

Pro mě je to logicky plastový Bráník dvoulitr, logicky, každej doma nemá točené
passtika …blázen budete nejspíš vy…a nebo přesněji neznalec…on pomalý hrnec se jmenuje pomalý proto, že je uzpůsoben na tento způsob vaření… Možná by bylo vhodné si nejdřív o něm něco zjistit, než plácat hlouposti…
a taky si spočítat, kolik vás stojí ty
3 hodiny vaření a 30 minut pečení…
a kolik to stojí v pomalém hrnci 

On je, ten prevít jeden pomalý, totiž takto zkonstruován…aby se při vaření dalo spát, páč jednoho to už nebaví, kvůli vaření sedm hodin nespat…holt..pokrok nezastavíš..!
Mimochodem…vaše logika je vskutku odzbrojující…
Ach ty svatá prostoto…čeho jsme se tu museli dočkat…!

Když píšou jedno pivo tak asi 0,5l logicky,určitě každej doma nemá točené
Jste blázni péct to sedm hodin,kdo má platit tu elektriku!!Lepší je kolena uvařit cca 3hod a pak jen 30min dopéct,nebo dogrilovat v troubě,polovina času i peněz.A nechat něco péct a jít spát to si asi každej nelajzne..
Drze jsem si dovolil lehce upravit fotky, neboť mám za to, že u nich není správné nastavení bílé. Podle mého je to takhle:
Před upečením
Po upečení
Můžeme porcovat
7 příspěvků 20.12.09 01:56
Dala jsem půllitr a šťávička je moooc dobrá.
Zrovna předevčírem jsem dělal podobnou věc, jen na tmavém pivu. Udělal jsem fotku . Na podlití stačila cca třídecka piva, tohle dělávám - jak jinak - od oka.
V Českých hospodách se bohudíky dál prodává pivo na půllitry. Ale máš pravdu, že v tzv. „lepších“ restauracích se dnes prodává pivo na nesmyslných 400 ml, což je zřejmě převzato z Anglie, kde pivo tohoto rozměru prodávají, ale nevím co je to za míru, protože pinta je 0,568 litru.
717 příspěvků 19.12.09 19:31
Urcite musí být dobré. Jen bych rád vedel kolik je jedno pivo. Je to 0,33 l (staroceský zejdlík) které se zde nejvíc prodává, nebo je to 0,5 l jak se kdysi prodávalo v Cesku?
Hodne zdaru do dalsího varení v pomalém hrnci!