Recept Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

(Hodnoceno 2x) Labužník magie03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

Úvod

S bramborovým knedlíčkem máme chutný běd, s chlebem výborné pohoštění.

Postup

  Vepřové koleno opláchneme, vykostíme, rozevřeme a uvnitř natřeme hořčicí, nasolíme, opepříme, sbalíme a vložíme do pomalého hrnce. Nyní posypeme z vnější strany solí a grilovacím kořením, nakrájenou cibulí na čtvrtkroužky, na plátky nakrájeným česnekem a zalijeme pivem. Nastavíme na stupeň jedna, sedm hodin a jdeme spát. Vzbudí nás úžasná vůně. Mňam.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.12.09 vloženo
  • 65450x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • 1 veliká cibule (300g)
  • 10 stroužků česneku
  • 1 pivo - světlé (já dala Zlatopramen)
  • 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření-např. Texas

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Aldada 1.7.14 11:35

Čekal jsem více strávníků, tak jsem ke třem kolenům přidal dvě nožičky(může zůstat nesmí pochybět). Česnek jsem dal sušený, ale nebylo to ono. Místo grilovacího koření jsem použil česnekové koření na krkovičku. Chuť piva Braník 2 dcl mi trošičku vadila, ale jinak úžasný recept. Výpek na chlebu s cibulí jsme baštili další den.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

hrdlicka 9.1.11 23:15

použil jsem Krušovice a bylo to trochu hořké, s výběrem piva si ještě musím pohrát. Do hořčice jsem ještě prolisoval česnek, celkový výsledek super.

Odkaz na uvaření

labuznik 21.9.10 18:00

Diskuse k receptu Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

viktorka11
194 příspěvků 18.10.14 17:08

Moc dobré! Dělala jsem na černém pivu, protože jsem drahé polovičce přece nemohla sáhnout ja poslední normálni a pochutnali jsme si :)

mirekriox
2 příspěvky 3.11.12 15:16

Je to o tom, že ráno dám vše do hrnce, zapnu a přijdu z práce, nebo zvenku k hotovému, a jak se v PH spojí chutě, to normálně nedokážete

mirekriox
2 příspěvky 3.11.12 15:14

Pomalý hrnec spotřebuje za 8 hod vaření el. energie za 2,50,kolik spotřebuje trouba za 30 min? cca asi jen 15 kč-jednoduchá matematika :) :)

oldsoft
682 příspěvků 12.1.11 20:40

Víno bych do toho nedával. Je potřeba používat pivo desetistupňové, já mám ověřenou svijanskou desítku.

hrdlicka
1 příspěvek 9.1.11 23:15

použil jsem Krušovice a bylo to trochu hořké, s výběrem piva si ještě musím pohrát, nebo zkusím místo piva víno. Do hořčice jsem navíc prolisoval česnek. Nechal jsem to na low více jak 8 hodin a maso se úplně rozpadalo, celkový výsledek super.

Příspěvek upraven 09.01.11 v 23:18

Bila.magie
5 příspěvků 8.11.10 18:55

No prakticky ano, princip je stejný a tuto teplotu udávají výrobci.

esmeralda
4813 příspěvků 7.11.10 22:18

130°C v tlakovém hrnci? To už je autokláv. :wink:

Bila.magie
5 příspěvků 7.11.10 12:39

No pokud jsi profesionální kuchař, tak přece víš, jak se připravuje správný vývar. Veškeré aroma a látky se totiž do vody louhují při teplotě menší než 80 stupňů Celsia. Skvělý a správně připravený vývar tedy potřebuje dostatek času. No tak to je přesně pomalý hrnec. Tlakový hrnec - Při vaření je v tlakovém hrnci daleko vyšší teplota (120 °C až 130 °C,) než je teplota, které se dosahuje při klasickém vaření.

Bila.magie
5 příspěvků 7.11.10 12:17

nakládání určitě není na závadu, naopak, jen se to nesmí v PH přehnat s kořením, všechny chutě zintenzivní

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.11.10 12:17

No jo…učitelka…z praxe rovnou do školy. Aspoň dobře vím, co učím a nemám to jen načtené z knih.. :-D
Koukám, že vy byste mě potřeboval skoro jak prase drbání… :wink:
Komu ale není rady…
:mrgreen: :mrgreen:

Mimochodem…kdo jiný, než kuchař-profík, by měl mít pojem a přehled o všech nových či obnovených technologiích a vůbec všech novinkách v oboru…? :think:
Není kuchař jako kuchař…často tisíckrát lepší zapálený a invenční amatér, než tzv. profík, který je jen…vařič… :-(
:mrgreen:

Příspěvek upraven 07.11.10 v 12:22

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.11.10 11:54

Glama-paní učitelka a jéjé to se dalo čekat,už jim to nestačí být chytrý ve škole tak se cpou všude,bože můj rychle odtud pryč to je na kopřivku toto,se tu mějte,čest!!! :mrgreen: :-P

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.11.10 11:47

Jen se divim že ty kolena nenakládáte,neni nad to když jsou aspon 2 dny naložený,tak v PH asi teda být nemusí :roll:

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.11.10 11:41

Ale tak se hned nerozčilujte děcka,samozřejmě že Vám věřim,až budu znát někoho kdo ho má,rád ochutnám :-P Vaření je moje zaměstnání,takže když chci koleno mám ho z konvektáku rychle to je jasný,ale PH fakt neznám,přijde mi to hrozně dlouhý proces,jasně že to za to asi stojí to Vám neberu,každej je hold zvyklej vařit v něčem jiném,jak podle možností tak podle času.. :roll:

ucitelas
330 příspěvků 7.11.10 11:27

Nemá cenu passtiku přesvědčovat, je neinformovaný. Kdo jídlo z PH neochutná neuvěří. Jeho veliká chyba.

Bila.magie
5 příspěvků 6.11.10 23:23

Kdo ochutná masíčko z pomalého hrnce a srovná s papiňákem, tak je to něco jako když porovnáváš suchý chléb s koláčem. No také jsem nejdřív myslela, že je to reklamní tahák na penízky a dnes ho máme v rodině všichni. I rodičové důchodci, není to jen o úspoře času, ale i o té chuti. Dnes jsem zase měla na oslavě u maminky bůček obalený v koření, samozřejmě dělaný v pomalém hrnci, je vynikající. Všichni jsme se oblizovali. A co se týká spotřeby, tak střední hořák plynu bere za hodinu 2000W, hrnec na plný výkon 200W a na plný výkon se to vaří asi 3-4 hodiny.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.11.10 14:08

Milý Kecale, ty musíš zcela dozajista kecat :wink: Páni admini přece hlásili, že anonymní příspěvky zrušili a znemožnili…že už to nepůjde…hmmm…
divné…nejspíš tu Kecalovi někdo nedovoleně fušuje do nicku :wink:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kecal
126 příspěvků 6.11.10 13:50

Alis, glamo, pripomente si stare prislovi „Cim prazdnejsi sud, tim vic duni.“
A tenhle sud jeste navic nema odvahu se zaregistrovat a prihlasit…

jolana
5068 příspěvků 6.11.10 13:42

:lol: ja bych snidala koleno az bych brecela aj ked nie som dochodca :mrgreen:
Len tu robis chute passtiko… cus.. :lol:

Alis
2617 příspěvků 6.11.10 13:36

Paštiko, klidně si ty kolena udělej rychle a k večeři… Jen by bylo fajn nejdřív si něco zjistit o metodě pomalého hrnce, metodě pomalého vaření, která je stará jako lidstvo samo (prababičky by mohly vyprávět), o metodě mijoter… (francouzi by mohli vyprávět) a vůbec o různých metodách vaření. Důchodci, pracující, studující a kuchyně znalí by ti mohli vyprávět :-)

Alis

P.S. pomalý podle vzoru mladý :-)

Příspěvek upraven 06.11.10 v 13:44

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.11.10 13:21

když na to máte čas i náladu tak si to v tom pro mě za mě vařte,pomalí hrnec=další tahák na lidi.Asi je pro důchodce co jsou doma mají čas a snídají kolena :lol: :lol: :lol:

Alis
2617 příspěvků 6.11.10 09:11

Pro mě je to logicky plastový Bráník dvoulitr, logicky, každej doma nemá točené :lol:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.11.10 21:00

passtika …blázen budete nejspíš vy…a nebo přesněji neznalec…on pomalý hrnec se jmenuje pomalý proto, že je uzpůsoben na tento způsob vaření… Možná by bylo vhodné si nejdřív o něm něco zjistit, než plácat hlouposti… :-D a taky si spočítat, kolik vás stojí ty 3 hodiny vaření a 30 minut pečení… :wink: a kolik to stojí v pomalém hrnci :mrgreen:
On je, ten prevít jeden pomalý, totiž takto zkonstruován…aby se při vaření dalo spát, páč jednoho to už nebaví, kvůli vaření sedm hodin nespat…holt..pokrok nezastavíš..!
Mimochodem…vaše logika je vskutku odzbrojující… :potlesk:

Ach ty svatá prostoto…čeho jsme se tu museli dočkat…! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.11.10 20:01

Když píšou jedno pivo tak asi 0,5l logicky,určitě každej doma nemá točené :-P

passtika
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.11.10 19:59

Jste blázni péct to sedm hodin,kdo má platit tu elektriku!!Lepší je kolena uvařit cca 3hod a pak jen 30min dopéct,nebo dogrilovat v troubě,polovina času i peněz.A nechat něco péct a jít spát to si asi každej nelajzne.. :lol:

oldsoft
682 příspěvků 20.12.09 02:41
Re: Pomalý hrnec - úžasné vepřové koleno

Drze jsem si dovolil lehce upravit fotky, neboť mám za to, že u nich není správné nastavení bílé. Podle mého je to takhle:
Před upečením
Po upečení
Můžeme porcovat

Labužník magie03
7 příspěvků 20.12.09 01:56
Re: Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

Dala jsem půllitr a šťávička je moooc dobrá.

oldsoft
682 příspěvků 19.12.09 21:39
Re: Pomalý hrnec-úžasné vepřové koleno může být i Silvestrovské

Zrovna předevčírem jsem dělal podobnou věc, jen na tmavém pivu. Udělal jsem fotku . Na podlití stačila cca třídecka piva, tohle dělávám - jak jinak - od oka.

Manana
1515 příspěvků 19.12.09 21:18
Re: Pomalý hrnec- Spisere

V Českých hospodách se bohudíky dál prodává pivo na půllitry. Ale máš pravdu, že v tzv. „lepších“ restauracích se dnes prodává pivo na nesmyslných 400 ml, což je zřejmě převzato z Anglie, kde pivo tohoto rozměru prodávají, ale nevím co je to za míru, protože pinta je 0,568 litru.

spiser
717 příspěvků 19.12.09 19:31
Magie.

Urcite musí být dobré. Jen bych rád vedel kolik je jedno pivo. Je to 0,33 l (staroceský zejdlík) které se zde nejvíc prodává, nebo je to 0,5 l jak se kdysi prodávalo v Cesku?
Hodne zdaru do dalsího varení v pomalém hrnci!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Karbanátky Karbanátky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz