Recept Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

jitkap Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Recept na uvedenou polévku jsem našla v České vánoční kuchařce od autorky Hany Sedláčkové. Polévku jsem vyzkoušela a jako zajímavou chutí i vzhledem doporučuji.

Postup

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na ni očištěné a nadrobno nakrájené žaludky (nebo je vaříme celé a po uvaření nakrájíme na drobno), krátce osmažíme, podlijeme, přidáme kmín a sůl (kdo používá bujón, může přidat) a vaříme do změknutí. Ke konci varu přidáme pokrájené a lehce osmažené žampiony. Nakonec zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře nejméně 10 minut povaříme. Hotovou polévku dochutíme zelenou petrželkou. Já jsem použila větší množství žaludků (asi 400 g)

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 09.12.09 vloženo
  • 3077x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g drůbežích žaludků
  • 200 g žampionů
  • 1,5 l vody
  • 0,25 - 0,5 l zakysané smetany
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 cibule
  • olej
  • kmín
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.10 08:00

Vyborny napad jak ozivit „zaludecni“ polivku ! Brzo udelam, teprve dnes tu objevila ! Pouze smetanu ja rada sladkou, ale to neni nic proti nicemu, ze . :potlesk:

Příspěvek upraven 11.12.10 v 08:01

svato
1443 příspěvků 10.12.09 20:02
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Jitka, u nás sa občas nájdu v žalúdkoch aj kúsky sliznice a to by som nevarila. Asi sa budem musieť obetovať, keďže mám žalúdky tiež rada. :-)

jitkap
115 příspěvků 10.12.09 14:14
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Svato, v tom případě doporučuji variantu vaření neupravených žaludků - tím je i vývar silnější a po uvaření už měkká bříška nedají tolik námahy. Dobrou chuť!

svato
1443 příspěvků 10.12.09 03:49
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Tak toto musím utajiť pred synom, lebo on kuracie žalúdky miluje a mne sa ich nechce čistiť.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz