Recept Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept na uvedenou polévku jsem našla v České vánoční kuchařce od autorky Hany Sedláčkové. Polévku jsem vyzkoušela a jako zajímavou chutí i vzhledem doporučuji.

Postup

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na ni očištěné a nadrobno nakrájené žaludky (nebo je vaříme celé a po uvaření nakrájíme na drobno), krátce osmažíme, podlijeme, přidáme kmín a sůl (kdo používá bujón, může přidat) a vaříme do změknutí. Ke konci varu přidáme pokrájené a lehce osmažené žampiony. Nakonec zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře nejméně 10 minut povaříme.
Hotovou polévku dochutíme zelenou petrželkou.

Já jsem použila větší množství žaludků (asi 400 g)

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.12.09 vloženo
  • 2525x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g drůbežích žaludků
  • 200 g žampionů
  • 1,5 l vody
  • 0,25 - 0,5 l zakysané smetany
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 cibule
  • olej
  • kmín
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.10 08:00

Vyborny napad jak ozivit „zaludecni“ polivku ! Brzo udelam, teprve dnes tu objevila ! Pouze smetanu ja rada sladkou, ale to neni nic proti nicemu, ze . :potlesk:

Příspěvek upraven 11.12.10 v 08:01

 
svato
1417 příspěvků 10.12.09 20:02
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Jitka, u nás sa občas nájdu v žalúdkoch aj kúsky sliznice a to by som nevarila. Asi sa budem musieť obetovať, keďže mám žalúdky tiež rada. :-)

 
jitkap
115 příspěvků 10.12.09 14:14
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Svato, v tom případě doporučuji variantu vaření neupravených žaludků - tím je i vývar silnější a po uvaření už měkká bříška nedají tolik námahy. Dobrou chuť!

 
svato
1417 příspěvků 10.12.09 03:49
Re: Polévka z drůbežích žaludků se žampiony

Tak toto musím utajiť pred synom, lebo on kuracie žalúdky miluje a mne sa ich nechce čistiť.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz