Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Dozor Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pro 2-3 osoby.
Kuřecí srdce opláchnu a pokrájím na třetiny. Cibuli oloupu a pokrájím na hrubo. Do středního (3l) hrnce dám olivový olej a cibulku zlehka osmahnu (světle žlutá). Přidám srdce a plyn. Po chvilce přidám potlučený hřebíček (6ks) a jalovec (8ks), také větší špetku bílého pepře. Uberu plyn, podleju (se) a dusím to všechno pod pokličkou. Vezmu menší hrnec (1l) a dám do něj vařit 1/2l vody. Vezmu pórek, očistím ho a nakrájím na šikmá kolečka (ala veka na chlebíčky). Asi po 15min dušení srdcí přidám do hrnce pórek, netřepat, nemíchat, ale stále (se) lehce podlévat. Do vřící vody v menší hrnci vsypu pohanku, nechám 2-3min vařit, pak odstavím a nechám pod pokličkou dojít asi 15min. Vezmu kysané zelí, vymačkám ho a pokrájím. Ochutnám srdce, a jsou-li měkká (celkem cca 25min varu), odstavím z plotny a po chvilce vmíchám zelí, pokrájím rajče na drobno a také vmíchám. Ochutnám pohanku a je-li měkká, sliju případnou nevstřebanou vodu a pohanku zamíchám do základní směsi. Kdo má rád, tak teď vmíchává česnek. Servíruju posypané sýrem. Zase nic nezbylo. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Pokrmy z vnitřností
víno bílé, polosuché
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pohankové drůbeží "rizoto" se zelím a pórkem