Recept Piškotová roláda s ovocem a šlehanou smetanou se sněhem (pro Flo)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Piškotová roláda s ovocem a šlehanou smetanou se sněhem (pro Flo)

Postup

Žloutky ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při šlehání přidáváme postupně horkou vodu. Z bílků ušleháme hustý sníh, vmícháme jej současně s prosetou moukou do žloutkové pěny, těsto rozhrneme ve stejnoměrné vrstvě na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo papír, zahradíme* je složeným papírem (alobalem) a upečeme v horké troubě (250 °C). Upečený plát potřeme tenkou vrstvou džemu, šlehanou smetanou se sněhem a posypeme drobným čerstvým nebo kompotovaným ovocem, hned stočíme v roládu a necháme vychladnout. Před podáváním roládu pocukrujeme. *Příprava náplně:* Do hustě ušlehané smetany vmícháme cukr a vanilínový cukr. Zvlášť ušleháme bílky na hustý sníh. Ten pak zlehka vmícháme do ušlehané smetany. *Poznámka:* * Před pečením rolád je nutno těsto na volném konci plechu vždy zahradit složeným alobalem nebo papírem. Dávky jsou stanoveny pro plechy o rozměrech 32 x 44 cm (s pečící plochou 32 x 39 cm). Při větších odchylkách je nutno dávky patřičně upravit. Čerpáno z knihy Domácí moučníky a cukroví (1996).

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 07.05.05 vloženo
  • 17680x zobrazeno

Ingredience

  • 3 vejce
  • 120 g krupicového cukru
  • 3 PL horké vody
  • 120 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku vanilínového cukru
  • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu nebo papíru
  • cca 350 g džemu
  • moučkový cukr na posypání;
  • *Šlehaná smetana se sněhem:*
  • 1/4 l šlehané smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 3 bílky
  • 1 vanilínový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Piškotová roláda s ovocem a šlehanou smetanou se sněhem (pro Flo)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
chmatalova.lena
10 příspěvků 12.10.11 11:25

Dělala jsem jí,je nižší a po srolování trochu popraskala.

chmatalova.lena
10 příspěvků 10.10.11 19:04

Kdyby se roláda hned točila se šlehačkou a pak nechala až chladnout,to by milá šlehačka vytekla.
Roláda se má nechat vydýchat z horkosti,pak se může pro jistotu posypat jemným pískovým cukrem(zabrání přilepení horkého těsta na papír) a zatočit na chvíli,pak zase roztočit.Plní se vždy úplně studená.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz