Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žloutky ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při šlehání přidáváme postupně horkou vodu. Z bílků ušleháme hustý sníh, vmícháme jej současně s prosetou moukou do žloutkové pěny, těsto rozhrneme ve stejnoměrné vrstvě na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo papír, zahradíme* je složeným papírem (alobalem) a upečeme v horké troubě (250 °C). Upečený plát potřeme tenkou vrstvou džemu, šlehanou smetanou se sněhem a posypeme drobným čerstvým nebo kompotovaným ovocem, hned stočíme v roládu a necháme vychladnout. Před podáváním roládu pocukrujeme. *Příprava náplně:* Do hustě ušlehané smetany vmícháme cukr a vanilínový cukr. Zvlášť ušleháme bílky na hustý sníh. Ten pak zlehka vmícháme do ušlehané smetany. *Poznámka:* * Před pečením rolád je nutno těsto na volném konci plechu vždy zahradit složeným alobalem nebo papírem. Dávky jsou stanoveny pro plechy o rozměrech 32 x 44 cm (s pečící plochou 32 x 39 cm). Při větších odchylkách je nutno dávky patřičně upravit. Čerpáno z knihy Domácí moučníky a cukroví (1996).
Recept je z kategorií: Rolády
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Piškotová roláda s ovocem a šlehanou smetanou se sněhem (pro Flo)
10 příspěvků 12.10.11 11:25
Dělala jsem jí,je nižší a po srolování trochu popraskala.
10 příspěvků 10.10.11 19:04
Kdyby se roláda hned točila se šlehačkou a pak nechala až chladnout,to by milá šlehačka vytekla.
Roláda se má nechat vydýchat z horkosti,pak se může pro jistotu posypat jemným pískovým cukrem(zabrání přilepení horkého těsta na papír) a zatočit na chvíli,pak zase roztočit.Plní se vždy úplně studená.