Recept Pikantní vepřové, kuřecí, nebo krůtí maso z prérie

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Vetřít tymián, kayánský pepř, sůl, nové koření a oříšek do panenky. Rozehřát olej na pánvi a osmažit na něm maso asi po 3-4min. na všech stranách. Vyjmout maso. Do pánve dát cibuli a papriku. Smažit po 3min., přilít víno a šťávu z pomeranče. Přidat petrželku, šalotku a pepř. Dobře promíchat, přidat maso a dusit po 10min. Přidat kůru a zredukovat tekutinu na polovinu. Přendat vše do zapékací misky a péct po 5-7min. Vyjmout maso a nechat ho na chvíli odpočinout. Nakrájet maso na diagonální plátky proti vláknu. Poskládat maso na nahřátou mísu a ozdobit plátky pomeranče. P.S.: Recept připraven Pamela Wallen, která je kanadskou televizní osobností.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 25.03.03 vloženo
  • 5582x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky kayánského pepře
  • 1 lžička pomletého nového koření
  • 1/2 lžičky nastrouhaného, muškátového oříšku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká (asi 600-700g, nebo dvě nenší), vepřová panenka
  • 1 střední červená cibule, nebo jiná sladká, nakrájená
  • 1 červená paprika, bez semeníku, na proužky nakrájená
  • 1 střední pomeranč, na plátky nakrájený
  • 1 střední pomeranč na šťávu
  • 6 lžic suchého, bílého vína
  • 1 lžíce na drobno pokrájených, zelených šalotek
  • 1/2 hrnku nakrájené petrželky
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce kůry z vosku zbaveného pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní vepřové, kuřecí, nebo krůtí maso z prérie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz