Recept Pikantní švestková omáčka k různým masům a uzeninám
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Namočit chili papričky do vody a nechat je změknout. Slít je a uschovat vodu. Na jemno posekat papričky. Na horké pánvy vysmažit slaninu po 1min., přidat zázvor a česnek a smažit další 1min. Přidat všechny ostatní ingredience, přivéct do varu, snížit teplotu a pomalinku vařit asi po 15min., až jsou švestky měkké. TIP: Výborné k vepřovému, jiným masům a uzeninám. Dokonce i na chleby. Pro výbornou a zajímavou omáčku na potírání žebírek, vložit směs do mixéru a rozmixovat do hladké pasty. Je-li pasta moc hustá, tak k ní přidat vodu z namočených papriček, nebo čistou vodu, je-li omáčka dostatečně pikantní a ostrá. Hodí se i jako omáčka k pečenému vepřovému masu.
Recept je z kategorií: Omáčky
- 09.09.03 vloženo
- 13208x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Na 375ml
- 2 suché chipotle, nebo jiné chili papričky
- 250ml vody
- 1 lžíce řepkového oleje, neno jiného rostlinného
- 2 plátky uzené slaniny na jemno pokrájené
- 6 uzrálých švestek bez pecky a posekaných
- 3 lžíce povidlí
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce na jemno nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
- 1 lžíce posekaného česneku
- 1 lžíce suchého sherry
- 1 lžíce citronové šťávy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní švestková omáčka k různým masům a uzeninám
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní švestková omáčka k různým masům a uzeninám