Recept Česká švestková omáčka k masu

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem, nebo vodou a našleháme do hladka. Přidáme povidlí, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec dovnitř zamícháme rum. TIP: Omáčka je výborná k různým masům i klobásám.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 78801x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150g švestkových povidel
  • 40g másla
  • 40g mouky
  • červené suché víno, nebo voda podle potřeby
  • citron
  • sůl a bílý pepř podle chuti
  • cukr podle chuti
  • kousek skořice
  • na špičku nože mletého zázvoru
  • 1 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

LudvíkD 25.5.13 11:47

Špica. Moc dobré. Vřele doporučuji.

Diskuse k receptu Česká švestková omáčka k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česká švestková omáčka k masu

deda007
1 příspěvek 6.7.09 02:41
Re: Česká švestková omáčka k masu.

Není od věci zředit zásmažku resp. nahradit víno uzeným vývarem a přidat hrozinky namočené v rumu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz