Recept Peciválky

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z droždí, trochy mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout. Potom k němu přidáme všechny ostatní ingredience a vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta krájíme kousky, každý roztlačíme prsty, naplníme mákem, uzavřeme a vložíme do dobře vymaštěného pekáče. Buchty klademe těsně vedle sebe a důkladně je pomastíme, aby je po upečení bylo možné snadno od sebe oddělit. Když je pekáč plný, buchty pomastíme, i na povrchu, necháme ještě chvíli kynout a potom je upečeme v horké troubě do červena. Další den je přeložíme do mísy, zalijeme vařícím mlékem, přikryjeme a necháme spařit. Pak je rozdělíme na ohřáté talíře, posypeme cukrem smíchaným smletou skořicí a pokropíme rozpuštěným máslem. Jestliže upečeme prázdné buchtičky (*bez náplně*), posypeme je na talířích mákem smíchaným s cukrem. Čerpáno z Vánoční kuchařky (1990).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 19.05.04 vloženo
  • 9577x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 35 g moučkového cukru
  • 50 g tuku
  • 1 žloutek
  • 15 g droždí
  • sůl
  • cca 1,2 dl mléka
  • citrónová kůra
  • rozdrcená vanilka
  • mák na plnění
  • tuk na pomaštění
  • 2,5 dl mléka na zalití
  • cukr a mletá skořice na posypání
  • trochu másla na pokropení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Peciválky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Peciválky

jablonka
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Peciválky

Dnes se chystám dělat tento recept,ale nebudu to dělat přesně podle vladky.Snad si pochutnáme a nějak to nezmrším.Aby to vydrželo do druhého dne to u nás nehrozí,ale stejně by mě zajímalo jak se to má zalít tím vařícím mlékem jestli to není spíše na škodu než k užitku.Nějak si to nedovedu představit.Taky by mě zajímalo jestli se mák má dát jen tak mletý a smíchaný třeba z povidli nebo se má taky spařit-někde jsem četla povařit v mléce.No nevím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz