Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z droždí, trochy mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout. Potom k němu přidáme všechny ostatní ingredience a vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta krájíme kousky, každý roztlačíme prsty, naplníme mákem, uzavřeme a vložíme do dobře vymaštěného pekáče. Buchty klademe těsně vedle sebe a důkladně je pomastíme, aby je po upečení bylo možné snadno od sebe oddělit. Když je pekáč plný, buchty pomastíme, i na povrchu, necháme ještě chvíli kynout a potom je upečeme v horké troubě do červena. Další den je přeložíme do mísy, zalijeme vařícím mlékem, přikryjeme a necháme spařit. Pak je rozdělíme na ohřáté talíře, posypeme cukrem smíchaným smletou skořicí a pokropíme rozpuštěným máslem. Jestliže upečeme prázdné buchtičky (*bez náplně*), posypeme je na talířích mákem smíchaným s cukrem. Čerpáno z Vánoční kuchařky (1990).
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Peciválky
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes se chystám dělat tento recept,ale nebudu to dělat přesně podle vladky.Snad si pochutnáme a nějak to nezmrším.Aby to vydrželo do druhého dne to u nás nehrozí,ale stejně by mě zajímalo jak se to má zalít tím vařícím mlékem jestli to není spíše na škodu než k užitku.Nějak si to nedovedu představit.Taky by mě zajímalo jestli se mák má dát jen tak mletý a smíchaný třeba z povidli nebo se má taky spařit-někde jsem četla povařit v mléce.No nevím.