Recept Pečená husa s jablečnou, hruškovou a brusinkovou nádivkou
Drobek Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Husu omyjte studenou vodou, osolte a opepřete ze všech stran, tedy i zevnitř. V kastrolu zvolna povařte víno, vývar a brusinky, až budou měkké, nasáklé a zbude asi 60 ml tekutiny. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte cibulku a míchejte až změkne. Přidejte jablka a hrušky a vařte zvolna až to vše změkne, ale ještě neztratí tvar. (10 - 12 minut). Vypněte plamen, přidejte brusinky, šalvěj, tymián, skořici a strouhanku, sůl a pepř, vše smíchejte. Nadzdvihnete huse kůži na prsou, bocích, stehnech a zádech a do dutin nacpete nádivku, nikoli do břišní dutiny, jak jsme zvyklí. Položte na záda na naolejovanou mřížku do pekáče, aby neležela v tekutině a pečte 15 minut při 220 C (425 F). Snižte teplotu na 180 C (350 F), každých 20 minut polévejte 3 lžícemi vařící vody a pečte dál, až při píchnutí nožem do stehna (té husy!) vytéká šťáva čistě nažloutlá, nekrvavá (asi 2,5 hodiny). Přendejte husu na servírovací mísu a přikryjte na 15 minut alobalem. Mezitím slijte tuk do hrnce, do pánve nalijte vývar na omáčku a rozpusťte do něj vypečeniny. Vařte až je toho polovina, pak za míchání přidejte škrob rozmíchaný v troše studené vody. Ono vám to zhoustne před očima. Omáčku servírujte zvlášť na stůl.
Recept je z kategorií: Husa
- 19.10.01 vloženo
- 7645x zobrazeno
Čas přípravy
- 3,5 hodiny
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 husa 4,5 - 5 kg
- 125 g sušených brusinek
- 180 ml portského vína
- 250 ml slepičího vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 malá červená cibule, nadrobno
- 4 zelená jablka, oloupaná, na 2 - 2,5 cm kousky
- 3 tvrdé hrušky, oloupané, na kousky 2 - 2,5 cm
- 1 lžíce usekané čerstvé šalvěje
- 2 lžičky usekaného čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky skořice
- 1 hrnek (125 g) strouhanky
- Na omáčku:
- 375 ml slepičího vývaru
- 1 lžička škrobu
Doporučená příloha
Brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečená husa s jablečnou, hruškovou a brusinkovou nádivkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečená husa s jablečnou, hruškovou a brusinkovou nádivkou