Recept Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

(Hodnoceno 1x) zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Úvod

Ideální snídaňové briošky, jsou moc dobré s máslem a marmeládou. Můžete i vynechat čokoládu, přidat rozinky, nebo je udělat jen tak. Dají se dobře zamrazit, pak stačí nechat je povolit při pokojové teplotě.

Postup

Necháme v pekárně zpracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!). Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 22.03.13 vloženo
  • 13049x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 1 vejce a jeden žloutek
  • 60 g cukru
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 220 g mléka
  • 20 g droždí
  • 75 g čokoládových pecek nebo pokrájené čokolády
  • 1 žloutek, smícháný se lžící teplé vody, na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 24.3.13 15:26

Těsto jsem také dělala v pekárně - bylo nádherné, čokoládové pecky jsem nahradila pokrájenou hořkou čokoládou. Výsledek byl VÝBORNÝ. Pains au lait chutnají skvěle i s máslem a dle mého názoru by nebyly špatné i bez čokokousků. Díky za recept.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 22.3.13 21:49

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Maja1356
1 příspěvek 31.12.15 13:51

Dobrý recept. Dělala jsem jednu velkou a byla výborná. :andel:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.3.13 15:54

Pavlinko, dekuji za duveru a jsem rada, ze se povedly!

pamela
68 příspěvků 23.3.13 11:53

Briosku jsem si nedavno koupila v pekarstvi PAUL za nekrestansky peniz, ale byla vyborna…takze dekuji za recept na briosky a na Velikonoce se tesim, jak je upecu misto bochanku.Snad se povedou :!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz