Recept Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Úvod

Ideální snídaňové briošky, jsou moc dobré s máslem a marmeládou. Můžete i vynechat čokoládu, přidat rozinky, nebo je udělat jen tak. Dají se dobře zamrazit, pak stačí nechat je povolit při pokojové teplotě.

Postup

Necháme v pekárně zpracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!).

Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 22.03.13 vloženo
  • 7287x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 1 vejce a jeden žloutek
  • 60 g cukru
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 220 g mléka
  • 20 g droždí
  • 75 g čokoládových pecek nebo pokrájené čokolády
  • 1 žloutek, smícháný se lžící teplé vody, na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 24.03.13 15:26

Těsto jsem také dělala v pekárně - bylo nádherné, čokoládové pecky jsem nahradila pokrájenou hořkou čokoládou. Výsledek byl VÝBORNÝ. Pains au lait chutnají skvěle i s máslem a dle mého názoru by nebyly špatné i bez čokokousků. Díky za recept.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 22.03.13 21:49

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Maja1356
1 příspěvek 31.12.15 13:51

Dobrý recept. Dělala jsem jednu velkou a byla výborná. :andel:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.13 15:54

Pavlinko, dekuji za duveru a jsem rada, ze se povedly!

 
pamela
68 příspěvků 23.03.13 11:53

Briosku jsem si nedavno koupila v pekarstvi PAUL za nekrestansky peniz, ale byla vyborna…takze dekuji za recept na briosky a na Velikonoce se tesim, jak je upecu misto bochanku.Snad se povedou :!

 
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz