Recept Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Úvod

Ideální snídaňové briošky, jsou moc dobré s máslem a marmeládou. Můžete i vynechat čokoládu, přidat rozinky, nebo je udělat jen tak. Dají se dobře zamrazit, pak stačí nechat je povolit při pokojové teplotě.

Postup

Necháme v pekárně zpracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!).

Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.13 vloženo
  • 6817x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 1 vejce a jeden žloutek
  • 60 g cukru
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 220 g mléka
  • 20 g droždí
  • 75 g čokoládových pecek nebo pokrájené čokolády
  • 1 žloutek, smícháný se lžící teplé vody, na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 24.03.13 15:26

Těsto jsem také dělala v pekárně - bylo nádherné, čokoládové pecky jsem nahradila pokrájenou hořkou čokoládou. Výsledek byl VÝBORNÝ. Pains au lait chutnají skvěle i s máslem a dle mého názoru by nebyly špatné i bez čokokousků. Díky za recept.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 22.03.13 21:49

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pain au lait - sladké briošky s čokoládovými peckami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Maja1356
1 příspěvek 31.12.15 13:51

Dobrý recept. Dělala jsem jednu velkou a byla výborná. :andel:

 
zébulon  24.03.13 15:54

Pavlinko, dekuji za duveru a jsem rada, ze se povedly!

 
pamela
68 příspěvků 23.03.13 11:53

Briosku jsem si nedavno koupila v pekarstvi PAUL za nekrestansky peniz, ale byla vyborna…takze dekuji za recept na briosky a na Velikonoce se tesim, jak je upecu misto bochanku.Snad se povedou :!

 
tlustá bába
1202 příspěvků 22.03.13 22:56

http://www.youtube.com/watch?…
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz