Recept Ovoce v hořčici po italsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ovoce v hořčici po italsku

Postup

1. Jablka a hrušky oloupeme, vyřízneme jádřinec a vložíme do osolené vody. Oloupané a vypecko­vané meruňky nakrájíme na stejně velké kousky. 2. Uvedeme do mírného varu cukr s 250 ml vody a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Odpěnovačkou vyjme­me, necháme okapat, šťávu zachytíme. Ovoce na­rovnáme do sklenic. 3. Okapanou šťávu s octovým sirupem vaříme klokotem 10 min. Hořčici v prášku s trochou tekutiny vymíchame do hladké pasty (náhrada: plnotučná hořčice). Postupně vmícháme ostatní tekutinu. 4. Ovoce musí být zcela zakryto hořčičným siru­pem. Sklenice dobře zavřeme a uschováme na chladném tmavém místě. Tip: Pro nakládání do horčice se hodí i jiné ovoce se světlou dužinou, jako jsou dýně, melouny, žluté a červené ryngle nebo ananas.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.05.02 vloženo
  • 5324x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • trvanlivost asi 1 rok 6 sklenic
  • 2 kg ovoce (jablka, hrušky, meruňky)
  • sůl
  • 1,5 kg cukru
  • 250 ml bílého vinného octa
  • 200 g světlé hořčice v prášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovoce v hořčici po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Květáková polévka Květáková polévka
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hruškový koláč Hruškový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz