Recept Opičí mozek

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Opičí mozek

Postup

V kastrolu opecte na sucho slaninu a vyjmete ji. Na vypeceném tuku orestujte cibuli (pridejte evt. trochu oleje), pridejte mleté maso a orestujte je do hneda. Do kastrolu dejte slaninu, rajcata a sýr. Dobre promíchejte a varte 1-2 minuty. Nakonec do kastrolu pridejte párky a nechte je prohrát. Osolte a okorente podle chuti. Tento recept je více méne rámcový a mnozství a druh ingrediencí se muze menit podle vlastní úvahy a chuti.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 18.05.07 vloženo
  • 7133x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého hovezího masa
  • 150-200 g slaniny, nakrájené na kosticky
  • 1 konzerva (asi 200 ml) koktailových párku, bez nálevu
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 200-400 ml konzervovaných loupaných rajcat
  • 100 g smetanového krémového sýra
  • sul
  • korení podle chuti

Doporučená příloha

  • Testoviny, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opičí mozek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sylvie
2302 příspěvků 13.08.11 16:17

Mně taky. :-)

casino
4488 příspěvků 11.08.11 12:38

…a mně se líbí Anthony Hopkins… :-P

tibby
15 příspěvků 11.08.11 12:26

Mozna by to bylo i dobry, ale pojmenovat recept „opici mozek“…Me osobne se z toho zveda zaludek.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Omlouvám se předem pro citlivé povahy . V africe je země, kde opičí mozek byl zvláštní pochoutkou. Měli na to i zvláštní úchyt nebo svěrák. Jak to je dnes nevím, doufám, že už mají jiné lahůdky a speciality. S cestopisných pořadů v TV jsem viděl, že se opice stále loví a konzumují. Toto si určitě odepřu.

di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Když jsem viděla zařazení receptu mezi mletá masa, docela jsem se podivila, totiž - v místním restaurantu se říká Opičí mozek ajrkoňaku s jahodovým džusem. :-)

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Dělám něco podobného z mletého vepřového (po orestování je ale potřeba slít mastnotu). Spiser to schválně naaranžoval, aby to mělo tvar podobný názvu receptu. Tak si představte jiné vyskládání na talíř a je to. Mimochodem viděli jste někdy skutečného lanýže? Na pohled také dost odpudivé, ale ta mňamka!

versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Mne se to libi, ty kokteilovy parecky vypadaji tak dekorativne :-)

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Jezismarja, co je na tom spatneho? Kdyz si prectete ingredience, zjistite, ze je to normalni omacka na testoviny, nam by to chutnalo. S tim syrem to je zajimavy napad, dosud jsem pouzivala obcas k rajcatovym omackam smetanu (treba k boscaiola), ale ten syr tomu musi dat zajimavejsi chut.

Baborka
18 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Brrr, tak to mě neláká už od pohledu.

Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Tak to vypadá hodně strašně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz