Recept Opičí mozek

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Opičí mozek

Postup

V kastrolu opecte na sucho slaninu a vyjmete ji. Na vypeceném tuku orestujte cibuli (pridejte evt. trochu oleje), pridejte mleté maso a orestujte je do hneda. Do kastrolu dejte slaninu, rajcata a sýr. Dobre promíchejte a varte 1-2 minuty. Nakonec do kastrolu pridejte párky a nechte je prohrát. Osolte a okorente podle chuti. Tento recept je více méne rámcový a mnozství a druh ingrediencí se muze menit podle vlastní úvahy a chuti.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 18.05.07 vloženo
  • 7324x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého hovezího masa
  • 150-200 g slaniny, nakrájené na kosticky
  • 1 konzerva (asi 200 ml) koktailových párku, bez nálevu
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 200-400 ml konzervovaných loupaných rajcat
  • 100 g smetanového krémového sýra
  • sul
  • korení podle chuti

Doporučená příloha

  • Testoviny, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opičí mozek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Opičí mozek

Sylvie
2302 příspěvků 13.8.11 16:17

Mně taky. :-)

casino
4492 příspěvků 11.8.11 12:38

…a mně se líbí Anthony Hopkins… :-P

tibby
15 příspěvků 11.8.11 12:26

Mozna by to bylo i dobry, ale pojmenovat recept „opici mozek“…Me osobne se z toho zveda zaludek.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Omlouvám se předem pro citlivé povahy . V africe je země, kde opičí mozek byl zvláštní pochoutkou. Měli na to i zvláštní úchyt nebo svěrák. Jak to je dnes nevím, doufám, že už mají jiné lahůdky a speciality. S cestopisných pořadů v TV jsem viděl, že se opice stále loví a konzumují. Toto si určitě odepřu.

di
2451 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Když jsem viděla zařazení receptu mezi mletá masa, docela jsem se podivila, totiž - v místním restaurantu se říká Opičí mozek ajrkoňaku s jahodovým džusem. :-)

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Dělám něco podobného z mletého vepřového (po orestování je ale potřeba slít mastnotu). Spiser to schválně naaranžoval, aby to mělo tvar podobný názvu receptu. Tak si představte jiné vyskládání na talíř a je to. Mimochodem viděli jste někdy skutečného lanýže? Na pohled také dost odpudivé, ale ta mňamka!

versla
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Mne se to libi, ty kokteilovy parecky vypadaji tak dekorativne :-)

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Jezismarja, co je na tom spatneho? Kdyz si prectete ingredience, zjistite, ze je to normalni omacka na testoviny, nam by to chutnalo. S tim syrem to je zajimavy napad, dosud jsem pouzivala obcas k rajcatovym omackam smetanu (treba k boscaiola), ale ten syr tomu musi dat zajimavejsi chut.

Baborka
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Brrr, tak to mě neláká už od pohledu.

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opičí mozek.

Tak to vypadá hodně strašně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz