Recept Omáčka Satay

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka Satay

Úvod

Recept z časopisu Květy 2006

Postup

Arašídy nasucho opražíme, necháme vychladnout a pak rozmixujeme. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, kari, kmín a chilli a za stálého míchání krátce orestujeme.

Směs zalijeme dobře promíchaným kokosovým mlékem, vmícháme opražené arašídy. Omáčku ochutíme cukrem a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Na závěr omáčku okyselíme octem nebo šťávou z citronu.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 22.04.11 vloženo
  • 12421x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 1 konzerva (4 dcl) neslazeného kokosového mléka
  • 1 hrnek (2,5 dl) nesolených arašídů
  • 1 cibule
  • 3 PL hnědého cukru
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL jablečného octa nebo citronové šťávy
  • asi 2 cm oloupaného zázvorového kořene
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ČL mletého kari
  • 1 ČL mletého římského kmínu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kuřecí, krutí špíz

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka Satay

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 22.04.11 13:17

Finančně (i chuťově) myslím vychází nejlíp burákové máslo od M+S, je toho docela velká sklenice za cca 40,– Kč a mají jak hladké, tak s kousky. Ovšem vařit jsem z něj nikdy nevařila, vždycky to stačíme dřív sníst. ;-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 13:00

Tak, souhlas s Alis, jsem zrovna chtela psat, ze buraky koupim za par korun, ale maslo za nekolik desitek ! Krome toho je to malickost udelat jak je v receptu . Uz jsem neco podobneho delala a buraky nahrubo drcene prazim bezne, nasucho, sypu jimi sklenene nudle, jak jsem se naucila v Thajsku.

Příspěvek upraven 22.04.11 v 13:01

Alis
2617 příspěvků 22.04.11 12:50

Času moc neušetří, u nás se totiž arašídové máslo dost špatně shání :-)
A peníze už vůbec - burákové pomazánky jsou tu nehorázně drahé

Bento
794 příspěvků 22.04.11 12:30

wydra, usetris si cas a na 95% dosiahnes to iste pouzi arasidove maslo hrube nie jemne , vyskusane . :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 12:20

Recept jsem si ulozila, vidim dve varianty.
Jednu naslano (bez citronu a cukru) a druhou tu sladkokyselou.
Kazda muze mit jine vyuziti.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Cibulačka Cibulačka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz