Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
berounanda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept z časopisu Květy 2006
Arašídy nasucho opražíme, necháme vychladnout a pak rozmixujeme. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, kari, kmín a chilli a za stálého míchání krátce orestujeme. Směs zalijeme dobře promíchaným kokosovým mlékem, vmícháme opražené arašídy. Omáčku ochutíme cukrem a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Na závěr omáčku okyselíme octem nebo šťávou z citronu.
Recept je z kategorií: Omáčky k masům
Kuřecí, krutí špíz
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka Satay
2452 příspěvků 22.4.11 13:17
Finančně (i chuťově) myslím vychází nejlíp burákové máslo od M+S, je toho docela velká sklenice za cca 40,– Kč a mají jak hladké, tak s kousky. Ovšem vařit jsem z něj nikdy nevařila, vždycky to stačíme dřív sníst.
Tak, souhlas s Alis, jsem zrovna chtela psat, ze buraky koupim za par korun, ale maslo za nekolik desitek ! Krome toho je to malickost udelat jak je v receptu . Uz jsem neco podobneho delala a buraky nahrubo drcene prazim bezne, nasucho, sypu jimi sklenene nudle, jak jsem se naucila v Thajsku.
Příspěvek upraven 22.04.11 v 13:01
Času moc neušetří, u nás se totiž arašídové máslo dost špatně shání
A peníze už vůbec - burákové pomazánky jsou tu nehorázně drahé
wydra, usetris si cas a na 95% dosiahnes to iste pouzi arasidove maslo hrube nie jemne , vyskusane .
Recept jsem si ulozila, vidim dve varianty.
Jednu naslano (bez citronu a cukru) a druhou tu sladkokyselou.
Kazda muze mit jine vyuziti.