Recept Omáčka Satay

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka Satay

Úvod

Recept z časopisu Květy 2006

Postup

Arašídy nasucho opražíme, necháme vychladnout a pak rozmixujeme. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, kari, kmín a chilli a za stálého míchání krátce orestujeme.

Směs zalijeme dobře promíchaným kokosovým mlékem, vmícháme opražené arašídy. Omáčku ochutíme cukrem a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Na závěr omáčku okyselíme octem nebo šťávou z citronu.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.11 vloženo
  • 12248x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 1 konzerva (4 dcl) neslazeného kokosového mléka
  • 1 hrnek (2,5 dl) nesolených arašídů
  • 1 cibule
  • 3 PL hnědého cukru
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL jablečného octa nebo citronové šťávy
  • asi 2 cm oloupaného zázvorového kořene
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ČL mletého kari
  • 1 ČL mletého římského kmínu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kuřecí, krutí špíz

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka Satay

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 22.04.11 13:17

Finančně (i chuťově) myslím vychází nejlíp burákové máslo od M+S, je toho docela velká sklenice za cca 40,– Kč a mají jak hladké, tak s kousky. Ovšem vařit jsem z něj nikdy nevařila, vždycky to stačíme dřív sníst. ;-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 13:00

Tak, souhlas s Alis, jsem zrovna chtela psat, ze buraky koupim za par korun, ale maslo za nekolik desitek ! Krome toho je to malickost udelat jak je v receptu . Uz jsem neco podobneho delala a buraky nahrubo drcene prazim bezne, nasucho, sypu jimi sklenene nudle, jak jsem se naucila v Thajsku.

Příspěvek upraven 22.04.11 v 13:01

 
Alis
2617 příspěvků 22.04.11 12:50

Času moc neušetří, u nás se totiž arašídové máslo dost špatně shání :-)
A peníze už vůbec - burákové pomazánky jsou tu nehorázně drahé

 
Bento
794 příspěvků 22.04.11 12:30

wydra, usetris si cas a na 95% dosiahnes to iste pouzi arasidove maslo hrube nie jemne , vyskusane . :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 12:20

Recept jsem si ulozila, vidim dve varianty.
Jednu naslano (bez citronu a cukru) a druhou tu sladkokyselou.
Kazda muze mit jine vyuziti.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz