Recept Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Olda Splávek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Může být použita jako hlavní jídlo s přílohou, jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.

Postup

Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme. Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 odležet a znovu promícháme (hustota tak, aby drželo na porci-vyzkoušet) Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova. Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat "od oka". Dobrou chuť přeje Olda

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 15.07.13 vloženo
  • 2512x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1 kg filetů z Tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů
  • sůl
  • citronová šťáva
  • Na těstíčko:
  • 2-3 ks vejce celé
  • 150 gr. mouky hladké
  • 50 gr. solamylu
  • 2 dcl piva nebo bílého vína
  • 100 - 150 gr. nastrouhaného parmezánu(stačí moravská verze)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • vařený brambor s máslem a pažitkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz