Recept Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Může být použita jako hlavní jídlo s přílohou, jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.

Postup

Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme.
Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 odležet a znovu promícháme (hustota tak, aby drželo na porci-vyzkoušet)
Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova.
Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat „od oka“.
Dobrou chuť přeje Olda

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.07.13 vloženo
  • 1838x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1 kg filetů z Tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů
  • sůl
  • citronová šťáva
  • Na těstíčko:
  • 2-3 ks vejce celé
  • 150 gr. mouky hladké
  • 50 gr. solamylu
  • 2 dcl piva nebo bílého vína
  • 100 - 150 gr. nastrouhaného parmezánu(stačí moravská verze)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • vařený brambor s máslem a pažitkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chléb s celerem Chléb s celerem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz