Recept Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Může být použita jako hlavní jídlo s přílohou, jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.

Postup

Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme.
Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 odležet a znovu promícháme (hustota tak, aby drželo na porci-vyzkoušet)
Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova.
Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat „od oka“.
Dobrou chuť přeje Olda

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.07.13 vloženo
  • 1868x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1 kg filetů z Tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů
  • sůl
  • citronová šťáva
  • Na těstíčko:
  • 2-3 ks vejce celé
  • 150 gr. mouky hladké
  • 50 gr. solamylu
  • 2 dcl piva nebo bílého vína
  • 100 - 150 gr. nastrouhaného parmezánu(stačí moravská verze)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • vařený brambor s máslem a pažitkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz