Recept Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Může být použita jako hlavní jídlo s přílohou, jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.

Postup

Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme. Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 odležet a znovu promícháme (hustota tak, aby drželo na porci-vyzkoušet) Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova. Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat "od oka". Dobrou chuť přeje Olda

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 15.07.13 vloženo
  • 1981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 1 kg filetů z Tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů
  • sůl
  • citronová šťáva
  • Na těstíčko:
  • 2-3 ks vejce celé
  • 150 gr. mouky hladké
  • 50 gr. solamylu
  • 2 dcl piva nebo bílého vína
  • 100 - 150 gr. nastrouhaného parmezánu(stačí moravská verze)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • vařený brambor s máslem a pažitkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz