Recept Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem
Olda Splávek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Může být použita jako hlavní jídlo s přílohou, jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.
Postup
Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme. Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 odležet a znovu promícháme (hustota tak, aby drželo na porci-vyzkoušet) Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova. Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat "od oka". Dobrou chuť přeje Olda
Recept je z kategorií: Mořské
- 15.07.13 vloženo
- 2512x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Ingredience
- 1 kg filetů z Tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů
- sůl
- citronová šťáva
- Na těstíčko:
- 2-3 ks vejce celé
- 150 gr. mouky hladké
- 50 gr. solamylu
- 2 dcl piva nebo bílého vína
- 100 - 150 gr. nastrouhaného parmezánu(stačí moravská verze)
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Doporučená příloha
vařený brambor s máslem a pažitkou
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Oldova Treska smažená v těstíčku s parmazánem