Recept Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Postup

Připravíme si cibuli (nakrájet příčně na plátky cca 0.5cm silné), papriky (nakrájet podélně) a pálivé feferonky(také příčne pokrájet) a kopr. Dále větší nakladačky (9-12)cm vydrhneme pod vlažnou vodou, propícháme vidličkou a vše postupně naskládáme do 5 litrové čisté lahve. Svaříme si nálev s Dekem, do něhož dáme uvedené koření, cukr, sůl, ocet a dvě pokrájené feferonky. Horký nálev nalijeme do naplněné lahve tak, aby obsah lahve byl zcela ponořen a zavíčkujeme. Okurky se mohou konzumovat již třetí den a vydrží, pokud nebudou snědeny(což je u nás běžné a proto dělám raději více lahví) minimálně půl roku.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 27.11.05 vloženo
  • 5594x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 3000 g okurky nakladačky 9-12cm
  • DEKO - nesterilizující
  • 3 dcl octu
  • 350 g cukru
  • 500 g cibule
  • 2 l vody
  • 2 papriky
  • 5 pálivých feferonek (rohů)
  • 250 g soli
  • svazek kopru
  • hořčičné semínko
  • nové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Anja02
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Tak jsem udělala na druhý pokus podle jiného receptu další okurky a jsou vynikající. V jiných receptech je opravdu výrazně méně soli a ještě navíc bez Deka (obvykle 30-40 g na 1 l vody), takže buď je překlep v receptu a má tam být jen 25 g, nebo nevím…každopádně tento recept NEDOORUČUJI.

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Okurky nesterilky jsem nedělala, ale každým rokem okurky zavařuji a ze zkušenosti vím, že Deko samotné sůl již obsahuje. Také vím, že se Dekem dají zalévat okurky, které se nesterilizují. Takže kdyby bylo na mě já bych žádnou sůl nepřidávala, to je můj názor. Zdraví Libuše.

Labužník Anja02
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky nesterilky hned ke konzumaci

Tak jsem s nadšením udělala tyto okurky a můžu je všechny vyhodit :-( Je to hrozně přesolené, není chyba v receptu ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz