Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté patisony oloupáme, nakrájíme na hranolky, vložíme do nahřátých čistých sklenic a proložíme řezy cibule a opláchnutým kořením. Patisony zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme, vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme (zahřátí na 90 °C 20 minut, sterilace při 90 °C 25 minut - sklenice o obsahu 0,7-0,9 l, a 20 minut - sklenice o obsahu 0,5 l). Po ukončení sterilace sklenice hned ochladíme. *Poznámka:* Sterilované patisony mají velmi jemnou chuť. Chceme-li je připravit ostřejší, před sterilací přidáme do sklenic feferonky ve výše uvedeném množství. Používáme je stejně jako sterilované okurky. Čerpáno z Domácího konzervování ovoce & zeleniny (1980).
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sterilované patisony