Recept Rychlokvašené okurky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okurky (8-15 cm dlouhé) dobře opereme a lehce napícháme(např. jehlicí na pletení). Na dno sklenic, nebo kameninových, či dřevěných nádob (soudků) dáme kořeni: 1/4 lžičky hořčičného semínka (nebo 1 nakládač), 3 zrnka celého pepře, 2 bobkové listy a kopr. Na koření pak navrstvíme popropíchané okurky. Uprostřed nádoby opět přidáme kopr, pak znovu nakládáme okurky a končíme koprem. Naložené okurky zatížíme např. dřevěnou deskou tak, aby okurky neplavaly. Zalijeme sladkokyselým nálevem: 2 1/2 dcl octu, 2,1 l vody, 100 g soli, 10 tabletek sacharinu (nebo 80 g cukru) Nálev zahřejeme až k bodu varu a hned jím okurky zaléváme. Okurky hned mění barvu a třetí den jsou proležené připravené k jídlu. Musí se ale co nejdříve spotřebovat.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 18.06.03 vloženo
  • 23575x zobrazeno

Ingredience

  • Množství tohoto nálevu stačí na asi 5-6 kg okurek
  • okurky
  • 1/4 lžičky hořčičného semínka (nebo 1 nakládac.)
  • 3 zrnka celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • kopr
  • 2 1/2 dcl octu
  • 2,1 l vody
  • 100 g soli
  • 10 tabletek sacharinu (nebo 80 g cukru)
  • Nechcete-li okurky sladkokyselé vynechte sladidla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlokvašené okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz