Recept Rychlokvašené okurky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Okurky (8-15 cm dlouhé) dobře opereme a lehce napícháme(např. jehlicí na pletení). Na dno sklenic, nebo kameninových, či dřevěných nádob (soudků) dáme kořeni: 1/4 lžičky hořčičného semínka (nebo 1 nakládač), 3 zrnka celého pepře, 2 bobkové listy a kopr. Na koření pak navrstvíme popropíchané okurky. Uprostřed nádoby opět přidáme kopr, pak znovu nakládáme okurky a končíme koprem. Naložené okurky zatížíme např. dřevěnou deskou tak, aby okurky neplavaly. Zalijeme sladkokyselým nálevem: 2 1/2 dcl octu, 2,1 l vody, 100 g soli, 10 tabletek sacharinu (nebo 80 g cukru) Nálev zahřejeme až k bodu varu a hned jím okurky zaléváme. Okurky hned mění barvu a třetí den jsou proležené připravené k jídlu. Musí se ale co nejdříve spotřebovat.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 18.06.03 vloženo
  • 23805x zobrazeno

Ingredience

  • Množství tohoto nálevu stačí na asi 5-6 kg okurek
  • okurky
  • 1/4 lžičky hořčičného semínka (nebo 1 nakládac.)
  • 3 zrnka celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • kopr
  • 2 1/2 dcl octu
  • 2,1 l vody
  • 100 g soli
  • 10 tabletek sacharinu (nebo 80 g cukru)
  • Nechcete-li okurky sladkokyselé vynechte sladidla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlokvašené okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz