Recept Obložený chleba z New Yorku - Reuben Sandwich

(Hodnoceno 3x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Obložený chleba z New Yorku - Reuben Sandwich

Postup

Na krajíc chleba položit plátek šunky, nebo hovězího a plátek sýru. Na vše navršit zelí, pomazat ruskou omáckou, přikrýt dalším plátkem šunky, nebo hovězího a dalším krajícem chleba. Rozpustit máslo na pánvi a osmažit vše na obou stranách do hněda a až se sýr roztaví. PS: Vymyšleno asi 1914 vlastníkem delikatesů v New Yorku, Arthurem Reubenem (na počest herečky z filmu Charlie Chaplina). Původní verze je se šunkou, ale dnes se více používá Corned Beef a jiné variace jak na maso, tak na omáčku.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 31.05.02 vloženo
  • 16980x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 krajíce žitného chleba s kmínem
  • 2 plátky šunky, nebo nasoleného hovězího (Corned Beef, dle Labužníka)
  • 1 plátek Ementálského sýru
  • 4 lžíce kyselého zelí, vymačkaného a posekaného
  • 1 1/2 lžíce Ruské omáčky (dle Labužníka)
  • 3 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 11.11.14 23:47

Aj ked to vyzera ako daaka moderna zlatatina ktoru varila tzv. celebriti
je tento cudny sandwich na predaji v USA od prvej svetovej vojny tak ako Exchech spominal. Wolfg, jedine co doporucujem vyliest z ulity a ochutnat. Cheers

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ala_V 11.11.14 21:54

Bylo to výborné! Moc jsme si pochutnali. Děkuji za možnost poznání nové kombinace chutí, která by mě určitě nenapadla. Použila jsem červené zelí, jiné nebylo, ale výborně tam sedlo. Omlouvám se, fotka se moc nepovedla - večerní světlo.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 04.08.12 15:40

Babi, vyrabal som pastrami z corn beef na reuben sandwich a rusku omacku akurat som pridal na drobno nakrajane kvasaky bola to mala zmena podla Tingerman deli receptu a jasne ze rye chleba bol opeceny na masle absolutna spica lepsie ako Kats deli v NY.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

e-zen 19.01.11 20:42

Byla to pochoutka, jen se mi to nechtělo smažit tak jsem to dal do trouby pod gril a taky to splnilo účel.

Diskuse k receptu Obložený chleba z New Yorku - Reuben Sandwich

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
exczech
297 příspěvků 24.11.14 19:53

@Wolfg Mel by jute si trochu otevrit hlavu misto blbejch poznamek o vareni a co se hodi nebo nehodi. Ja ziju v New Yorku kde je tento sandwich vyhlaseny a co se tyce babi ta zcestovala cely svet a dava tady autenticke recepty ktere mohu jako profesionalni kuchar ocenit. Bylo by asi take dobre se nejdrive poucit o vzniku tech ruznych receptu nez je zacnete pomlouvat! Ale asi jiny kraj jiny mrav.

zdenneu
15 příspěvků 13.11.14 13:01
dekuji pane W

Takze emental s kysanym zelim je spatne. Doted jsem se naivne ridil svoji chuti, neznaly amater. Prosim sirte vice evangelium chutovych delikates a spravnych kombinaci jako napr. http://www.labuznik.cz/…i-miseninka/. Prosim o prvni lekci - kdy se smi a kdy nesmi pouzivat majoneza. Jeste jednou dekuji Mistre.

Alis
2617 příspěvků 13.11.14 11:22

Souhlasím s Wofg ve všem, možná by si někteří lidi měli vzít před obličej minimálně nějakou knihu o slušném chování.
Nabubřelost, jistota a pocit nadřazenosti je pro kuchyň zabíjející…

Bento, to není o jídle, ale to ty jistě víš…

Příspěvek upraven 13.11.14 v 11:35

Dadooa
268 příspěvků 13.11.14 09:28

@casino Sachy nehraju, na potratu jsem nikdy nebyla. Prasky.. no.. beru, pravda. Na srdce. Mam ho prilis zlate :jazyk: A vadnej kus ja poznam odjakteziva.
A to se vyjadřuju slusne, pac jsem vychovana lepe nez prezident.. :lol:

jolana
5066 příspěvků 13.11.14 08:22

@casino vedle jak ta jedle :P…bud zavidis ze to krasne sadlo! alebo ze sa ti chce robit roztleskavaca… :P

Bento
794 příspěvků 12.11.14 23:47

@Wolfg, vidim ze ta americke plechove huby irituju :pocitac:,tak sa skor pozri na povod tohto „vytvoru“.Ked som bol prvy krat vo finsku tak ma predavacka v bufete nutila aby som si kydol sladku horcicu na hrachovu kasu :roll: asi si bol v polsku a ta ich kuchyna ma vela takychto kreacii. :kytka:

casino
4488 příspěvků 12.11.14 23:07
Já s Wolfim tentokrát také ve všem nesouhlasím...

… ale takhle („Branis hajzla…“) by se Dáma projevovat nemusela 8)
No leda, leda by byla pod práškama, či sama rozum potratila :D :P :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.11.14 v 23:08

Dadooa
268 příspěvků 12.11.14 18:03

@Wolfg Hele, tu uy ale fakt prehanis. Branis hajzla a na obet si sprostej. vem si nejakej prasek a naber ztracenej rozum. A styd se, takhle se charakterni chlap nechova ;-) :-D Ale neznam te, zejo, vim ja?

Příspěvek upraven 12.11.14 v 18:04

Wolfg
584 příspěvků 12.11.14 16:50

Francouzský, italský, čínský nebo jiný kuchař v hodnocení pokrmů ještě nic neznamená. Všude jsou dobří řemeslníci vedle patlalů. Zkušený kuchař nedá dohromady ementál s kyselým zelím. Jsou suroviny, které spolu neladí. A že pěti lidem něco chutná, nebo sto let se to dobře prodává, není důkaz dobrého receptu. Stamilióny lidí se denně živí semletým kdovíčím ve fast-food a jsou to dobré recepty? Jsou jen komerčně úspěšné. Spíš to svědčí o plechové ústní dutině a touze „pořádně se nažrat“. Jsou zde stovky unikátních postupů od Paní a Pánů kuchařek, což jsou povětšinou amatéři, ale ti bývají v mnohém lepší než profesionálové, už jen pro svoji pokoru vůči řemeslu. Trvám na tom, že osmažený chleba se zelím a majonézou je jakýsi postup skládání surovin, ale do kuchyně labužníků zkrátka nepatří.
Absence komentářů skutečných kuchařů je dána zhnusením nad tvojí emigrantskou nabubřelostí, s níž nás zaostalce poučuješ, avšak z řady tvých receptů čiší kuchařská neznalost. Nejednou ti bylo vyčteno, jak opisuješ hloupé recepty, čekáš na servilní komentáře, „mnohokrát vaříš svých desettisíc receptů“, ovšem poslední výhrůžka, z níž vyplývá až úchylné sledování Diany, nasadilo korunu všemu.

Jsi jeden z významných důvodů, proč tento server jde do kytek

babi
6360 příspěvků 12.11.14 02:16

Bento, diky za dalsi obrazek a podporu vyborneho Reuben Sandwich, ktery pripravovala mimo jine veliciny take Julia Child :D U nas v Kanade je sandwich velmi rozsireny, avsak lisi se masem… pouziva se montrealske uzene maso a take majoneza se lzici dijinske horcice. K sentwici se podavaji hranolky a nekdy trochu neceho zeleneho. Misto ruske omacky se nekdy podava omacka tisice ostrovu (http://www.labuznik.cz/…ice-ostrovu/#…). Mej se vyborne a tesim se, ze do sebe zase po dlouhe dobe narazime pod nejakym receptem :mavam:

Příspěvek upraven 12.11.14 v 03:22

babi
6360 příspěvků 12.11.14 00:54

@Wolfg, tobe bych nejdrive vycetla tu vulgaritu! Za dalsi, muzes kritizovat po tom co pripravis a ochutnas a ne proto, ze uvidis nick babi, ktry te vyrajcuje k psani blbovin. Co se tyce majonezy… mam vyborny recept na pripravu ryby v majoneze, ktry je od francouzskeho sefkuchare. A jeste, co sem patlas nejakeho Hrusku, nebo vyrobky z Lidla; neznam! Usmerni se, nez se zacnes zesmesnovat…

babi
6360 příspěvků 12.11.14 00:31

@Ala_V, no, je to klasika z Ameriky. Jsem rada ze chutnalo. Nakonec, santwich vynalezl pristehovalec z balticke republiky Lithuania, coz take nejspis vysvetli tu „Ruskou omacku“. Ten chleba si peces sama? Jak slozite je sehnat ruzne evropske ingredience v Alziru? Znam velice dobre to foceni vecer… mas vsak fotografie stale vydarene :)

Příspěvek upraven 12.11.14 v 05:29

jolana
5066 příspěvků 11.11.14 20:09

@Wolfg, ale toto je predsa len nieco ine..!,,ved sa na to pozri, kuurna,..na horucu shauwermu/donner ti tiez cvrknu majonezovu macku a cely svet to pojeda..

PS:Hruska kuzicky ukradol z Lab.!..tu boli vychvalovane davno pre nim.. :mrgreen:..a teraz na neho nadavate..starej knedlik tu mame taky..syrecky v cokolade este nie..ale mame tady kvetak s kakaem, hec..
http://www.labuznik.cz/…pra-r-d-veg/

Wolfg
584 příspěvků 11.11.14 19:47
Jasně, že je to dobrý

Jedna celebrita si v TV obalovala starej knédl vanilkovým cukrem, máčela syrečky v čokoládě a táákhle svoje nápady vychvalovala, tedy vychvaloval

jolana
5066 příspěvků 11.11.14 19:41

@Wolfg, ale no taaak.. 8o :mrgreen:
PS: ten sendvic je ale velmi dobryy, vrav si co chces..skus..basta

Wolfg
584 příspěvků 11.11.14 19:05
Zlatej českej chlebíček...

To je obloženej chleba! Ale tohle?? S kyselým zelím? Šunka nebo naložený hovězí, to je úplně stejný. Kdo kurňa vymyslel smažit cokoli s majonézou? Patlal. Stejnej týpek dodává do Lidlu bramborový lupínky s chutí štrůdlu a bramborový knedlíky s marcipánem. To není sračka, přátelé, alébrž kreativita, víme? Lidi, co nic neumí, dělají z exkrementu bič, což je známé. Že lid kupuje mazaniny od současných celebrit a kuchařku od Hrušky ještě neznamená, že se jedná o umění, či dobré nápady

Příspěvek upraven 11.11.14 v 19:24

Ala_V
100 příspěvků 11.11.14 14:27

Vypadá to fantasticky, vůbec si nedovedu představit chuť, do toho se časem musím pustit. Bez diskuze u Ruské omáčky bych si tenhle recept vůbec nevšimla…

babi
6360 příspěvků 10.11.14 23:05

@exczech, ohodnocuji vase upresneni vzniku sendwiche. Kdo by nemel vedet, nez ten, kdo zije primo u pramene :) A za to photo velke diky taktez! S pozdravem :mavam:

exczech
297 příspěvků 10.11.14 18:49
Reuben sandwich

Tento sandwich pochazi puvodne z jednoho nejlepsiho Deli Reuben's Delicatessen: New York City[edit]

Another account holds that the Reuben's creator was Arnold Reuben, the German owner of the famed yet defunct Reuben's Delicatessen in New York City who according to an interview with Craig Claiborne invented the „Reuben special“ around 1914.[ Dalsi Deli ktere tento sandwich podava je famous Carnegie Deli. A take Katz Deli na downtown New York.

babi
6360 příspěvků 10.11.14 01:15

Bento, opetovne diky za pekny obrazek a sdileni mych chuti :) Tento sentvic je popravde vydareny :srdce: Zdravim te…

e-zen
10 příspěvků 19.01.11 20:42

Byla to pochoutka, jen se mi to nechtělo smažit tak jsem to dal do trouby pod gril a taky to splnilo účel.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obložený chleba z New Yorku - Reuben Sandwich.

no to tedy je, všem vřele doporučuji

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obložený chleba z New Yorku - Reuben Sandwich.

Vynikající !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz