Recept Obložené večky s pažítkovou pomazánkou mojej babičky zo Šumavy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lučinu zmiešame s mliekom tak, aby mala pomazánka Vami požadovanú konzistenciu, nie je potrebné dať veľa mlieka, keďže Lučina je pomerne dobre roztierateľná. Pridáme nadrobno pokrájanú pažítku (podľa chuti, ja mám rada veľa). Veku alebo bagetu našikmo nakrájame, prípadne použijeme celozrnný chlebík. Potrieme pomazánkou, na vrch položime väčší plátok paradajky, alebo dva menšie a dozdobíme kučeravou vňaťkou petržlenu. Je dôležité použiť kučeravú vňať, tá je krásna a hlavne veľmi dobre chutí v tejto kombinácii. Ja si ešte vždy umyjem kopu vňate do misky, pretože tá na chlebíkoch mi nikdy nestačí.

Možno je to príliš jednoduchý recept, ale mne sa tieto večky spájajú s detstvom. Babička ich robievala na olovrant, keď sme u nej s bráchom trávili letné prázdniny.
A ešte jedna vec sa mi spája so Šumavou. Dedko jedával paradajky posypané mletým čiernym korením, asi to tiež všetci poznáte, ale je to neskutočne dobré a takisto sa pri tej chuti vždy prenesiem na prázdniny k starým rodičom na Šumavu :).

Ak som teda neinšpirovala skúsenejších labužníkov, verím, že aspoň začiatočníci ocenia jednoduchosť, ale hlavne neskutočnú chuť tejto dobroty :)

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.06.08 vloženo
  • 2652x zobrazeno

Ingredience

  • Lučina klasická, nie tá vo vaničkách
  • mlieko podľa potreby
  • pažítka
  • veľké zrelé paradajky
  • petržlenová vňať - nie hladká, ale kučeravá !!!
  • veka/bageta/chlebíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obložené večky s pažítkovou pomazánkou mojej babičky zo Šumavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obložené večky s pažítkovou pomazánkou mojej babičky zo Šumav

Gaburiatko, úplně jsem se ponořila do Tvých vzpomínek…
Takovéty nejjednodušší ale nejbáječnější chuťové kombinace poznané v dětství, spojené třeba navíc s něčím, co se už nikdy nevrátí, později hledáme celý život… Vyvolala jsi mi chuťovou vzpomínku na kombinaci hermelínu a salátové okurky, které moje babička dávala na rohlík s máslem… Zvláštní je, že se mi v dospělosti tu „pravou“ chuť už nikdy nepodařilo zopakovat. A že jsem se snažila…:-))
Díky. B.

 
gaburiatko
739 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obložené večky s pažítkovou pomazánkou mojej babičky zo Šumav

Tak to som rada, ze chutilo. Tie jednohubky urcite skusim, verim, ze okrem skvelej chuti aj skvele vyzerali :) Dakujem za inspiraciu :)

 
jaroslava.li
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obložené večky s pažítkovou pomazánkou mojej babičky zo Šumav

Gaburiatko, Tvůj recept přišel včas. Potřebovala jsem udělat něco lehkého před obědem na rodinou oslavu a Tvůj recept mě inspiroval na zeleninové jednohubky. Místo rohlíků jsem nakrájela okurky hadovky, dala na ně čtvereček uzeného plátkového sýra (aby okurka nereagovala se solí), velkým tvořítkem jsem nastříkala tuto pomazánku a navrch dala půl černé olivy. Naskládáno na talíř vyložený lola salátem a obloženo rajčátky to nemělo chybu. Všechno zmizelo během chvilky. Díky!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz