Recept Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Úvod

Uvařila jsem hodně rajské a nechtělo se mi dovařovat knedle. Připravila jsem tyto noky. Vytvarované do menších kuliček by se hodily i jako vložka do vývarů.

Z uvedeného množství ingrediencí jsem měla 17 noků.

Postup

Sušené houby předvaříme v troše vody, dobře scedíme a posekáme nadrobno. Pečivo pokrájíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Z oregana a petrželky odstraníme tuhé části (stonky a řapíky) a spolu s cibulovou natí nasekáme najemno.

Připravené houby, maso a zelené natě vmícháme do namočeného pečiva, osolíme a opepříme. Nyní postupně přimícháme i krupici a mouku. Směs je stále polotekutá – zahušťujeme ji opatrně strouhankou. Těstíčko by při pokusu o vytvarování mělo držet pohromadě, ale zůstat měkké. Strouhanku při přidávání necháme vždy nejdříve nasáknout tekutinou (chvíli počkáme), pak tvarujeme.

Na desce posypané strouhankou tvoříme kuličky v průměru asi 4 cm (polévkové knedlíčky cca 2 cm). Ty pak vaříme na páře (pařák nezapomeneme jemně pomastit) 10 – 12 minut.

Poznámka: Kdo by chtěl knedlíčky nadýchanější, vejce rozdělí. Žloutky použije do mléka a z bílků ušlehá sníh. Ten pak nakonec vmíchá do těstíčka. Také je možné použít kypřící prášek.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Knedlíky Polévkové zavářky

Nahlásit recept

  • 11.07.14 vloženo
  • 2400x zobrazeno

Čas přípravy

  • necelá hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 ml mléka
  • 50 g staršího bílého pečiva
  • 2 vejce
  • asi 150 g uzené kýty nebo šunky od kosti
  • hrst sušených hříbků
  • 3 – 4 PL hrubé krupice
  • 1 PL hladké mouky
  • naťová cibule
  • nať hladkolisté petržele
  • větvička oregana
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhanka podle potřeby

Doporučená příloha

  • Rajská i jiná vhodná omáčka, příp. vývar (polévka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.09.18 17:25

Vyzkoušeno jako knedlíčky do polévky. Možná jsem netrefil správný poměr velikosti knedlíčků a kostiček šunky, ale moc mi to nedrželo pohromadě. Chuťově v pořádku.

Odkaz na uvaření

birkana 11.07.14 14:09

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1674 příspěvků 12.07.14 12:40

Kdo nejí rajskou, noky omastí rozškvařenou slaninou nebo smaženou cibulkou! Kombinací chutí je nespočet; domnívám se, že mnohé již bylo vymyšleno (i zapomenuto :think: ). Mě třeba „dostává“ kombinace řízek s knedlíkem a při tom se toto v některých regionech servíruje běžně :lol:

 
Wolfg
583 příspěvků 12.07.14 09:21
nic osobního v příspěvku nehledejte,

Leč směska hub, uzeného a rajské omáčky mi na Labužníku jaksi nesedí. Je to možná pokrm, nikoli recept. Můžeme míchat cokoli s čímkoli a dostaneme hafo možností, ale to by neměl být návod, jak rozšiřovat kuchařku za každou cenu. Trochu to připomíná degradaci zkušené kuchařky a to není nutné

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz