Recept Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Uvařila jsem hodně rajské a nechtělo se mi dovařovat knedle. Připravila jsem tyto noky. Vytvarované do menších kuliček by se hodily i jako vložka do vývarů. Z uvedeného množství ingrediencí jsem měla 17 noků.
Postup
Sušené houby předvaříme v troše vody, dobře scedíme a posekáme nadrobno. Pečivo pokrájíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Z oregana a petrželky odstraníme tuhé části (stonky a řapíky) a spolu s cibulovou natí nasekáme najemno. Připravené houby, maso a zelené natě vmícháme do namočeného pečiva, osolíme a opepříme. Nyní postupně přimícháme i krupici a mouku. Směs je stále polotekutá – zahušťujeme ji opatrně strouhankou. Těstíčko by při pokusu o vytvarování mělo držet pohromadě, ale zůstat měkké. Strouhanku při přidávání necháme vždy nejdříve nasáknout tekutinou (chvíli počkáme), pak tvarujeme. Na desce posypané strouhankou tvoříme kuličky v průměru asi 4 cm (polévkové knedlíčky cca 2 cm). Ty pak vaříme na páře (pařák nezapomeneme jemně pomastit) 10 – 12 minut. Poznámka: Kdo by chtěl knedlíčky nadýchanější, vejce rozdělí. Žloutky použije do mléka a z bílků ušlehá sníh. Ten pak nakonec vmíchá do těstíčka. Také je možné použít kypřící prášek.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Knedlíky Polévkové zavářky
- 11.07.14 vloženo
- 3659x zobrazeno
Čas přípravy
- necelá hodina
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 100 ml mléka
- 50 g staršího bílého pečiva
- 2 vejce
- asi 150 g uzené kýty nebo šunky od kosti
- hrst sušených hříbků
- 3 – 4 PL hrubé krupice
- 1 PL hladké mouky
- naťová cibule
- nať hladkolisté petržele
- větvička oregana
- sůl
- mletý pepř
- strouhanka podle potřeby
Doporučená příloha
Rajská i jiná vhodná omáčka, příp. vývar (polévka)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku24.9.18 17:25
Vyzkoušeno jako knedlíčky do polévky. Možná jsem netrefil správný poměr velikosti knedlíčků a kostiček šunky, ale moc mi to nedrželo pohromadě. Chuťově v pořádku.
Líbí se miDiskuse k receptu Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)
Kdo nejí rajskou, noky omastí rozškvařenou slaninou nebo smaženou cibulkou! Kombinací chutí je nespočet; domnívám se, že mnohé již bylo vymyšleno (i zapomenuto
). Mě třeba „dostává“ kombinace řízek
s knedlíkem a při tom se toto v některých regionech servíruje
běžně 
584 příspěvků 12.7.14 09:21
Leč směska hub, uzeného a rajské omáčky mi na Labužníku jaksi nesedí. Je to možná pokrm, nikoli recept. Můžeme míchat cokoli s čímkoli a dostaneme hafo možností, ale to by neměl být návod, jak rozšiřovat kuchařku za každou cenu. Trochu to připomíná degradaci zkušené kuchařky a to není nutné