Recept Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Úvod

Uvařila jsem hodně rajské a nechtělo se mi dovařovat knedle. Připravila jsem tyto noky. Vytvarované do menších kuliček by se hodily i jako vložka do vývarů.

Z uvedeného množství ingrediencí jsem měla 17 noků.

Postup

Sušené houby předvaříme v troše vody, dobře scedíme a posekáme nadrobno. Pečivo pokrájíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Z oregana a petrželky odstraníme tuhé části (stonky a řapíky) a spolu s cibulovou natí nasekáme najemno.

Připravené houby, maso a zelené natě vmícháme do namočeného pečiva, osolíme a opepříme. Nyní postupně přimícháme i krupici a mouku. Směs je stále polotekutá – zahušťujeme ji opatrně strouhankou. Těstíčko by při pokusu o vytvarování mělo držet pohromadě, ale zůstat měkké. Strouhanku při přidávání necháme vždy nejdříve nasáknout tekutinou (chvíli počkáme), pak tvarujeme.

Na desce posypané strouhankou tvoříme kuličky v průměru asi 4 cm (polévkové knedlíčky cca 2 cm). Ty pak vaříme na páře (pařák nezapomeneme jemně pomastit) 10 – 12 minut.

Poznámka: Kdo by chtěl knedlíčky nadýchanější, vejce rozdělí. Žloutky použije do mléka a z bílků ušlehá sníh. Ten pak nakonec vmíchá do těstíčka. Také je možné použít kypřící prášek.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Knedlíky Polévkové zavářky


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.07.14 vloženo
  • 2258x zobrazeno

Čas přípravy

  • necelá hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 ml mléka
  • 50 g staršího bílého pečiva
  • 2 vejce
  • asi 150 g uzené kýty nebo šunky od kosti
  • hrst sušených hříbků
  • 3 – 4 PL hrubé krupice
  • 1 PL hladké mouky
  • naťová cibule
  • nať hladkolisté petržele
  • větvička oregana
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhanka podle potřeby

Doporučená příloha

  • Rajská i jiná vhodná omáčka, příp. vývar (polévka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 11.07.14 14:09

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1665 příspěvků 12.07.14 12:40

Kdo nejí rajskou, noky omastí rozškvařenou slaninou nebo smaženou cibulkou! Kombinací chutí je nespočet; domnívám se, že mnohé již bylo vymyšleno (i zapomenuto :think: ). Mě třeba „dostává“ kombinace řízek s knedlíkem a při tom se toto v některých regionech servíruje běžně :lol:

 
Wolfg
583 příspěvků 12.07.14 09:21
nic osobního v příspěvku nehledejte,

Leč směska hub, uzeného a rajské omáčky mi na Labužníku jaksi nesedí. Je to možná pokrm, nikoli recept. Můžeme míchat cokoli s čímkoli a dostaneme hafo možností, ale to by neměl být návod, jak rozšiřovat kuchařku za každou cenu. Trochu to připomíná degradaci zkušené kuchařky a to není nutné

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz